Aki Kaurismäki tukee kulttuuritila Nuijamiestä — ohjaajalegenda on seurannut Lappeenrannan tilannetta tarkasti

Nuijamies-hankkeen aktiivi, lappeenrantalainen Eevi Kareinen on työskennellyt Aki Kaurismäen kanssa 20 vuotta. Ensimmäinen tapahtuma kulttuuritila Nuijamieheen on suunnitteilla tammikuussa.

AOP

Ohjaaja Aki Kaurismäki on tällä hetkellä ulkomailla ja tulee Suomeen vasta ensi kesänä. Arkistokuva.
Ohjaaja Aki Kaurismäki on tällä hetkellä ulkomailla ja tulee Suomeen vasta ensi kesänä. Arkistokuva.

Entisen elokuvateatteri Nuijamiehen paikalle suunniteltu kulttuuritila on saanut nimekkään tukijan. Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on lupautunut tilahankkeen suojelijaksi.

Nuijamiestä pelastamaan ryhtynyt taiteilijayhteenliittymä ei vielä tarkemmin kerro Kaurismäen roolia asiassa.

Hänen roolinsa tarkentuu sitten kun hanke etenee. - Eevi Kareinen

— Kaurismäki haluaa olla tukemassa kulttuuritilan syntymistä, koska pitää sitä tärkeänä. Hänen roolinsa tarkentuu sitten kun hanke etenee, kertoo Nuijamies-hankkeen yksi aktiivi Eevi Kareinen.

Kareisen mukaan Aki Kaurismäkeä ei ainakaan pian nähdä Lappeenrannassa. Ohjaaja on tällä hetkellä ulkomailla ja tulee seuraavan kerran Suomeen vasta ensi kesänä.

Lappeenrantalainen Eevi Kareinen on työskennellyt Kaurismäen kanssa kaksi vuosikymmentä ja ollut mukana useiden tämän elokuvien tuotantotiimeissä.

Nuijamies-hanke on edennyt siihen pisteeseen, että yhdistyksen perustamispaperit on lähetetty yhdistysrekisteriin ja hallitus muodostettu.

Yhteydenottoja ja sähköposteja tulee yhä paljon, kun ihmiset ilmoittavat halustaan olla tukemassa asiaa, taiteilijaryhmän jäsen Aapo Stavén kertoo. Tilan Facebook-ryhmä sai ensimmäisenä viikkona noin tuhat seuraajaa, nyt seuraajia on vajaat 1 300.

Ensimmäisen tapahtumansa tuleva yhdistys aikoo järjestää tammikuun lopulla. Viikonlopun kestävään pop up -tapahtumaan suunnitellaan kaikkea sitä, mitä tilassa myöhemminkin voisi olla tarjolla, muun muassa musiikkia ja esittäviä taiteita.

Tilan omistavalle osuuspankille maksetaan tapahtuman ajalta kertaluonteinen vuokra.

Kaurismäen tuesta Nuijamies-hankkeelle kertoi ensin Lappeenrannan uutiset.

Luetuimmat