Kirjanpitäjä kavalsi lähes 117 000 euroa — Käräjäoikeus tuomitsi hänet yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen rangaistukseen

Tuomitun on maksettava takaisin kavaltamansa rahat sekä noin 24 000 euroa erilaisia korvauksia.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion kirjanpitäjälle, joka kavalsi itselleen yhtiön varoja.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion kirjanpitäjälle, joka kavalsi itselleen yhtiön varoja.

Työnantajansa tililtä itselleen lähes 117 000 euroa siirtänyt kirjanpitäjä on tuomittu törkeästä kavalluksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi naiselle yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Hänen on maksettava kavaltamansa rahat korkoineen takaisin sekä lisäksi noin 24 000 euroa vahingonkorvauksia, korvauksia oikeudenkäyntikuluista ja muita asian selvittämisestä aiheutuneita kuluja.

Nainen tunnusti, että oli siirtänyt työnantajayhtiöidensä tililtä nostamiaan varoja omille pankkitileilleen. Hän oli myös maksanut omia laskujaan työnantajansa tililtä. Kavallukset tapahtuivat vuosina 2016—2018 Lappeenrannassa.

Käräjäoikeus piti syytetyn kavaltamaa summaa suurena. Teon moitittavuutta lisäävät kavalluksen jatkuminen puolentoista vuoden ajan, syytetyn luottamusasemansa hyväksikäyttö ja se, että hän suunnitelmallisesti merkitsi kirjanpitoon itselleen siirtämiensä rahojen saajan kohdalle väärät tiedot.

Käräjäoikeuden keskiviikkona antama päätös ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Kommentoidut