Lauritsalan koululla on meneillään viikon mittainen kielikylpy

Mika Strandén

Sen seitsemästä maasta tullut oppilasporukka harjoittelee itse sanoittamaansa laulua Lauritsalan koululla. Jarmo Kyllönen opettaa.
Sen seitsemästä maasta tullut oppilasporukka harjoittelee itse sanoittamaansa laulua Lauritsalan koululla. Jarmo Kyllönen opettaa.

Lauritsalan vanhan koulun musiikkiauditoriossa on meneillään suuren luokan kansainvälinen yhteistyöprojekti. Mukana on noin neljäkymmentä oppilasta seitsemästä eri maasta: Suomen lisäksi Puolasta, Kreikasta, Turkista, Tsekistä Kroatiasta ja Italiasta.

He laulavat ja soittavat yhdessä sanoittamaansa kappaletta, ensimmäistä kertaa koko porukalla. Meno on melkoinen.

Lauritsalan koululla vietetään tällä viikolla English learning friends -verkoston tapaamista. Verkoston jokaisesta maasta tapaamiseen osalistuu neljä 7 —15 -vuotiasta lasta ja pari opettajaa — vain Suomesta, tämänkertaisesta isäntämaasta, osallistujia on enemmän.

Oppilaiden ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin viime keväänä Kroatiassa. Lauritsalan koululta siellä olivat muiden muassa nykyiset kuudesluokkalaiset Anniina Piitulainen ja Milma Perhiö.

Heidän mielestään projekti täyttää tavoitteensa kirkkaasti, eli kehittää kielitaitoa. Kun majoittuu vieraissa perheissä ja on selvittävä itse, niin englannin puhumiseen tulee lisää rohkeutta, he kuvaavat.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.