Puolenkymmentä abia pois Armilan väistötiloista — Kimpisen lukio pystyy järjestämään vaihtoehtoiset tilat

Minna Mänttäri

Armilan väistötiloja on käytetty ylioppilaskirjoituksissa tilanahtauden vuoksi vuodesta 2015.
Armilan väistötiloja on käytetty ylioppilaskirjoituksissa tilanahtauden vuoksi vuodesta 2015.

Puolenkymmentä abiturienttia on ilmoittanut saaneensa oireita ylioppilaskirjoitusten aikana Armilan väistötilojen sisäilmasta. Asia selvisi Kimpisen lukion viime viikolla oppilailleen tekemästä sisäilmakyselystä.

Lappeenrannan turvallisuus- ja riskienhallintapäällikön Ari-Pekka Meurosen mukaan osa oireista on ilmeisesti perua jo aiemmin tulleista sairauksista ja niiden jälkiseurauksista.

Kaikille oireista kertoneille abeille pystytään järjestämään tilat muualta. Loput oppilaat jatkavat kirjoituksia Armilassa. Asiasta on informoitu ylioppilaskokeissa kirjottavia Kimpisen oppilaita.

Armilan väistötilaa käytetään tänä keväänä vielä kahtena päivänä eli 12. ja 16. maaliskuuta.

Abit väistötiloissa

Osa Kimpisen lukion abiturienteista on tehnyt ylioppilaskokeensa Armilan U-koulussa vuodesta 2015, koska lukion tilat eivät riitä kaikille. Äidinkielenkokeen jälkeen ilmeni nyt, että yksittäisille oppilaille on tullut joitain oireita mahdollisesti Armilan koulun sisäilmasta.

Viisi vuotta sitten valmistuneen sisäilmaraportin mukaan Armilan koulun ensimmäistä kerrosta on lupa käyttää väistötilana tehtyjen kunnostustöiden jälkeen.