Tirilän ilmanlaatu oli yöllä erittäin huono: Kaukaan haisupäästöjen lisäksi Lappeenrannassa leijuu paljon erilaisia pienhiukkasia — Kerro täällä, kuinka pahasti tällä hetkellä haisee

Mika Strandén

Lappeenrannan ilmanlaatu heikkeni tyynenä pakkasyönä huonoksi ja pahimmillaan erittäin huonoksi. Päivällä tuuli puhaltaa rikkiyhdisteitä ja hiukkasia pois asutuksen päältä.
Lappeenrannan ilmanlaatu heikkeni tyynenä pakkasyönä huonoksi ja pahimmillaan erittäin huonoksi. Päivällä tuuli puhaltaa rikkiyhdisteitä ja hiukkasia pois asutuksen päältä.

Kova pakkanen on aiheuttanut myös ilmanlaadun heikentymisen Lappeenrannan alueella. Torstai-illan ja perjantaiaamun välillä pahimpien päästölähteiden pöllähdykset eivät haihtuneet, kun tuuli oli heikko.

Lappeenrannan keskustassa ilmanlaatu heikkeni perjantai-aamuna välttävästä huonoksi. Tirilässä ilmanlaatu oli yön aikana ajoittain erittäin huonoa. Ilmanlaatuun on erityisesti vaikuttanut Kaukaan haisevat rikkiyhdisteet, jotka ovat leijuneet myös muualle kuin Tirilään.

Ihalaisessa ilmanlaatu on ollut huonoimmillaan huonoa johtuen ilmaan päätyneistä hiukkasista. Myös Lauritsalassa, Pulpilla ja Joutsenon keskustassa ilmanlaatu on ollut huonoimmillaan välttävää ja pienhiukkaspitoisuudet Pulpilla ja Tirilässä ajoittain kohonneita.

Pienhiukkasia vapautuu muun muassa palamisprosessista, liikenteestä ja joistain teollisuudesta.

Päivän mittaan tuuli tulee sekoittamaan ilmaa ja sen myötä ilmanlaadun odotetaan perjantaina paranevan. Säätilassa ei ole tapahtumassa muutosta lähipäivinä eli viikonlopun aikana on edelleen mahdollista, että erityisesti illan ja aamun välisenä aikana ilmanlaatu voi heiketä.

Kuinka pahasti Lappeenrannassa haisee juuri nyt? Vastaa kyselyyn alla. Jos kysely ei näy, voit katsoa sen täältä