Lemi aikeissa myydä omakotitalotontteja puoleen hintaan

Myös vanha kunnanvirasto on myynnissä.

Kai Skyttä

Lemi jatkaa kiinteistöjen myyntiä. Nettihuutokauppaan on tulossa muun muassa vanha kunnanvirasto Lemin kirkonkylässä.
Lemi jatkaa kiinteistöjen myyntiä. Nettihuutokauppaan on tulossa muun muassa vanha kunnanvirasto Lemin kirkonkylässä.

Lemi on aikeissa myydä yhteensä 14 omakotitalotonttia puoleen hintaan kirkonkylässä ja Kuukanniemessä, jos kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen.

Tontit ovat niin sanottuja vanhoja tontteja, jotka eivät ole aikaisemmin menneet kaupaksi. Ne sijoittuvat jo rakennettujen omakotitalojen väleihin. Suurin niistä on 2 213 neliötä ja pienin 1 043 neliötä.

Lemin tekninen johtaja Tommy Vesterlund sanoo, että vanhimmat tontit on perustettu 1980-luvulla. Tonteille on varattu valmiiksi vesi- ja viemäriliittymät.

Nettihuutokaupalla etsitään ostajaa lisäksi Lemin vanhalle kunnantalolle, Kuhasensaaren rantatontille ja tyhjälle liikehuoneistolle Toukkalantie 4:ssä. Liikehuoneisto on kooltaan lähes 70 neliötä ja sen voi tarvittaessa muuttaa asuinhuoneistoksi.

Kunta on jo saanut 58000 euron ostotarjouksen Viisveden ja Karkelon kiinteistöistä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää maaliskuun alussa kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että se myöntäisi hallitukselle luvan kaupan valmisteluun. Näin siksi, että valtuusto kokoontuu maaliskuun jälkeen seuraavan kerran vasta huhtikuussa.

Toisesta Kuhasensaaren tontista on tarjottu 45 000 euroa. Se on vähemmän kuin kunnan 50 000 euron hintapyyntö, mutta Vesterlundin mukaan kohtuullinen tarjous.

– Rantatontti on hankalasti rakennettavissa.

Lemin vanha kunnanvirasto on jäänyt sisäilmaongelmien takia autioksi. Nykyinen kunnanvirasto toimii toistaiseksi tilapäiskonteissa ja muuttoa suunnitellaan vanhaan pappilaan.

Kunnanvaltuusto pidättää luvan hyväksyä tai hylätä nettihuutokaupassa jätetyt tarjoukset.