Ylämaan loukkaantunut karhu määrättiin lopetettavaksi – Kontion käpälään oli tarttunut majavalle tarkoitettu pyydys

Kaakkois-Suomen poliisi on tehnyt paikalliselle suurpetoyhdyshenkilölle pyynnön loukkaantuneen karhun lopettamisesta.

Mika Strandén

Poliisi määräsi Ylämaalla liikkuneen loukkaantuneen karhun lopetettavaksi. Kuvituskuva.
Poliisi määräsi Ylämaalla liikkuneen loukkaantuneen karhun lopetettavaksi. Kuvituskuva.

Ylämaalla Väkevälän kylässä liikkunut loukkaantunut karhu lopetetaan. Poliisi teki paikalliselle suurpetoyhdyshenkilölle virka-apupyynnön karhun lopettamisesta keskiviikkona.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että karhu loukkaantunut karhu päätettiin lopettaa nyt, kun se liikkuu pienellä alueella. Huolena oli, että karhu lähtee liikkeelle kiima-aikana, eikä ole sen jälkeen enää helposti löydettävissä.

Vainikka kuvaa päätöstä hankalaksi, mutta muitakaan vaihtoehtoja loukkaantuneen karhun kärsimysten lievittämiseksi ei ollut. Poliisi on keskustellut asiasta Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Lappeenrannan kaupungin eläinlääkärin kanssa.

Kookkaan, aikuisen karhun etukäpälässä havaittiin roikkuvan majavanmetsästykseen käytettävät raudat. Vainikan mukaan karhun päätyminen rautoihin on ollut huonoa tuuria, koska majavanraudoissa ei käytetä syöttiä, joka voisi karhua kiinnostaa. Vainikan mukaan karhun astuminen majavapyydykseen on poikkeuksellista.

Karhu on liikkunut pienellä alueella Väkevälän kylässä. Paikalliset metsästäjät ovat ruokkineet karhua, jotta sen ei tarvitse lähteä etsimään ruokaa muualta.

Karhun ruho toimitetaan lopettamisen jälkeen Ruokavirastolle tutkittavaksi.

Luetuimmat