Luonaan vierailleen naisen pahoinpidellyt ja raiskannut mies sai vajaan kahden vuoden ehdollisen tuomion

Matti Riihelä

Luonaan vierailleen naisen pahoinpidellyt ja raiskannut mies sai vajaan kahden vuoden ehdollisen tuomion

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1989 syntyneen miehen huhtikuussa tehdystä pahoinpitelystä ja raiskauksesta. Keskiviikkona antamallaan tuomiolla oikeus tuomitsi miehen vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Käräjäoikeuden julkisesta selosteesta käy ilmi, että mies pahoinpiteli asunnollaan vierailemassa ollutta naista ensin monin tavoin. Mies oli lyönyt uhria useita kertoja kasvoihin, muualle päähän ja vatsan alueelle sekä kuristanut tätä. Mies oli myös vetänyt naista hiuksista. Teko aiheutti naiselle kipua, hengitysvaikeuksia, mustelmia ja pienen patin päähän.

Jonkin aikaa pahoinpitelyn jälkeen mies pakotti naisen sukupuoliyhteyteen. Julkisen selosteen mukaan mies oli käyttänyt teossa väkivaltaa ja käyttänyt hyväkseen naisen pelkotilaa tai muuten avutonta tilaa. Nainen ei tilansa vuoksi ollut kykenevä puolustamaan itseään. Sukupuoliyhteys oli ollut suojaamaton.

Tuomittu määrättiin maksamaan korvauksia pahoinpitelyn ja raiskauksen aiheuttamasta kivusta ja särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 4 400 euroa korkoineen ja raiskauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 5 000 euroa korkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siihen voi hakea valituslupaa hovioikeudelta.

Juttua muokattu 21.12. kello 13.47. Korjattu tekstistä ehdoton ehdolliseksi.

Luetuimmat