Outotecin toimitusjohtaja vaihtui yllättäen — uusi johtaja on Markku Teräsvasara

Kai Skyttä

Pertti Korhosen kausi Outotecissa päättyi keskiviikkoaamuna. Uusi johtaja tulee Atlas Copcosta.

Outotec kertoi keskiviikkona yllättäen toimitusjohtajan vaihdoksesta. Pertti Korhonen lopetti työnsä. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Markku Teräsvasara.

Teräsvasara työskentelee tällä Atlas Copcossa kaivos- ja louhintaliiketoiminnan johtajana.

Outotecin tiedotteen mukaan yhtiön hallitus ja Pertti Korhonen ovat yhdessä sopineet, että Korhonen jättää toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Käytännössä tämä kuulostaa potkuilta.

Kaivos- ja metallinjalostusteknologiaa valmistava Outotec on kärsinyt yleisestä huonosta taloustilanteesta ja kaivannaisten matalista hinnoista, mikä on heijastunut alan investointeihin.

Vuoden 2012 jälkeen yhtiön liikevaihto ja kannattavuus ovat heikentyneet tuntuvasti. Viime vuosina yhtiö onkin käynyt läpi useita tehostus- ja yt-kierroksia, jolla kuluja on karsittu vastaamaan tuloja.

Outotecin vt. toimitusjohtaja toimii talousjohtaja Jari Ålgars. Teräsvasara aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään marraskuun alussa.

Pertti Korhonen toimi Outotecin johdossa vuodesta 2010. Sitä ennen hän teki pitkän uran Nokian johtotehtävissä.

Uusi toimitusjohtaja Markku Teräsvasara on 51-vuotias. Hän on ollut Atlas Copcon palveluksessa vuodesta 1997. Kyse on ruotsalaisesta teollisuuskonsernista, joka valmistaa muun muassa paineilmakompressoreja ja erilaisia rakennus- ja louhintalaitteita.

Lappeenrannassa Outotecilla on erityisesti suodattimien tuotantoon keskittyvä yksikkö. Se työllistää reilut 200 henkilöä.

Timo Laitakari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet