Röytyn kotiseututalo saa maalia pintaan – Museovirasto jakoi harkinnanvaraisia valtionavustuksia kolmelle kohteelle Etelä-Karjalassa

Taipalsaaren kunta sai avustusta Röytyn kotiseututalon maalaamiseen ja kunnostuamiseen. Arkistokuva.
Taipalsaaren kunta sai avustusta Röytyn kotiseututalon maalaamiseen ja kunnostuamiseen. Arkistokuva.

Museovirasto on jakanut vuoden 2017 harkinnanvaraiset valtionavustukset museoille. Etelä-Karjalassa avustusta sai kolme kohdetta.

Kohteista kaksi sijaitsee Taipalsaarella. Taipalsaaren kunta sai 5 000 euroa Röytyn kotiseututalon ulkopintojen maalaus- ja kunnostustöiden loppuunsaattamiseen. Taipalsaarella myös Mooses Putron muistosäätiö sai 5 000 euron avustuksen, joka suunnataan näyttelyn tekemiseen, toiminnan suunnitteluun ja esineiden luetteloinnin jatkamiseen.

Luumäen kunta sai 5 500 euron avustuksen Linnoitus- ja kotiseutumuseon perusnäyttelyn uudistamiseen.

Harkinnanvaraisia valtionavustuksia myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin.

Museovirasto myönsi avustusta kaikkiaan 122 museolle yhteensä 578 985 euroa. Keskimääräinen avustussumma on 4 746 euroa. Avustusta haettiin 176 kohteelle. Haettu summa oli yhteensä 1 349 017 euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.