Tavallisesta perjantaista tuli ikimuistoinen päivä viidelle pariskunnalle — Lappeenrantalaiset Elina Rajajärvi ja Simo Pyysing sanoivat toisilleen tahdon arkisen kiireen keskellä

Lappeenrannan kirkon vihki-illassa solmittiin viisi avioliittoa. Taivaskin tirautteli onnen kyyneleitä.

Mika Strandén

Simo Pyysing ja Elina Rajajärvi poistuivat Lappeenrannan kirkosta avioparina.
Simo Pyysing ja Elina Rajajärvi poistuivat Lappeenrannan kirkosta avioparina.

Perjantaina kello 16 lappeenrantalaiset matelivat liikennevaloissa ja keräsivät viikonloppuruokia ostoskärryihin. Lappeenrannan kirkossa kohottiin kuitenkin monta astetta arjen yläpuolelle.

Erkki Melartinin juhlamarssi Prinsessa Ruususesta siivitti Elina Rajajärven ja Simo Pyysingin askelia alttarille. He olivat yksi viidestä avioliittoon vihittävästä parista Lappeenrannan seurakuntayhtymän tämänvuotisessa vihki-illassa.

Yllätti, kuinka koskettavaa kaikki oli. - Elina Rajajärvi

Joinain vuosina helposti naimisiin -teema on houkuttanut suhteen virallistamiseen paljon enemmän pareja. Seurakuntapastori Reetta Karjalainen arveli yhdeksi syyksi sitä, ettei tarjolla ollut palindromipäiviä tai muita maagisia lukuja sormuksiin kaiverrettavaksi.

— Ensimmäisillä kerroilla vihittäväksi tuli asiaa pitkään harkinneita ihmisiä. Nyt sellainen paine on ehtinyt purkautua, Karjalainen totesi.

Mika Strandén

Seurakuntapastori Reetta Karjalainen vihki perjantaina kolme paria avioliittoon. Elina Rajajärvi ja Simo Pyysing olivat vuorossa ensimmäisinä.

Naimisiin ex tempore

Elina Rajajärvi ja Simo Pyysing eivät ehtineet miettiä vihkipäivän numeroita. Omakotitalon rakentaminen, työkiireet ja pian kolmevuotias pikkupoika ovat pitäneet huolen siitä, ettei vapaata aikaa juuri jää.

Päätös naimisiinmenosta syntyi melko lailla ex tempore noin kuukausi sitten. Reetta Karjalainen oli keskustelemassa kodin siunaamisesta, ja toukokuinen vihki-ilta tuli samalla puheeksi.

— En unohda, kuinka olitte heti että joo, mennään naimisiin, Karjalainen muisteli vihkipuheessaan.

Suuret ja huolella suunnitellut häät eivät olleet missään vaiheessa hääparin toivelistalla. Whatsapp-sovelluksen viestilläkin paikalle saatiin lähimmät sukulaiset ja ystävät.

Häitä juhlitaan tupaantuliaisissa

Pienimuotoiset perjantaihäätkin osoittautuivat juhlalliseksi tilaisuudeksi. Simo Pyysing myönsi, että alttarilla olo tuntui jännittävältä.

— Yllätti, kuinka koskettavaa kaikki oli, Rajajärvi totesi.

Avioliitto lisää Rajajärven ja Pyysingin mielestä juridista turvaa yllättävien elämäntilanteiden varalle. Käytännössä arki jatkuu entisellään.

— Hääjuhlat pidetään tupareiden yhteydessä, Pyysing kertoi.

Mika Strandén

Elina Rajajärven ja Simo Pyysingin lisäksi Lappeenrannan kirkossa vihittiin perjantaina neljä muutakin paria.

Pappiakin joskus jännittää

Lappeenrannan seurakunnan seurakuntapastori Reetta Karjalainen vihki perjantaina kolme paria avioliittoon. Tälle vuodelle tiedossa olevia vihkimisiä on hänen kohdalleen kirjattu kaikkiaan 12.

Vaikka pappi vihkii joskus monta paria päivässä, jokainen tilaisuus on ainutlaatuinen. Alttarilta käsin pappi näkee paljon sellaista, mitä häävieraat eivät huomaa penkeistään.

— Avioliittoon vihkiminen on hyvin intensiivinen hetki, jossa vihkipari on lähellä ja katsoo päin pappia. Joskus he saattavat siinä liikuttua.

Hääparin jännitys voi tarttua myös pappiin. Näin käy etenkin silloin, kun kyseessä ovat isot häät, joiden yksityiskohdissa on paljon muistamista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet