Osuuspankki vastaa: Finnkino ei kysynyt pankilta elokuvateatterien suojelusta — irtaimisto kuljetettiin pois kilpailun torjumiseksi

Kai Skyttä

Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateatteritoiminta myytiin Finnkinolle alkuvuodesta. Kuvassa Nuijamiehen aula keväällä 2017.

Etelä-Karjalan Osuuspankin mukaan Finnkino ei kysynyt pankilta Lappeenrannan vanhojen elokuvateatterien suojelusta. Pankki vastasi keskiviikkona elokuvayhtiön tiistaina julkaisemaan tiedotteeseen.

Finnkino tiedotti tiistaina, että yhtiö oli varmistanut kiinteistöt omistavalta Osuuspankilta, että oliko pankilla tiedossaan suojelua koskevia asioita, jotka olisi pitänyt ottaa huomioon. Finnkinon mukaan tähän tiedusteluun ei saatu vastausta.

Osuuspankki kertoo myös, että yhtiö olisi ollut valmis jatkamaan elokuvien vuokrasopimusta entisin ehdoin toistaiseksi. Finnkino ei Osuuspankin mukaan halunnut jatkaa vuokrasopimusta, koska elokuvatoiminta ei sen mukaan olisi ollut kannattavaa. Vuokrasopimus päättyi 30. kesäkuuta.

Osuuspankin tiedotteen mukaan Finnkino ilmoitti siirtävänsä teatterien irtaimiston pois siksi, ettei vuokranantajalle tule houkutusta vuokrata tiloja jollekin Finnkinon kilpailijalle. Osuuspankin tiedottaa, että vuokrasopimuksen mukaan vuokralainen vie irtaimiston mukanaan.

Lisäksi Osuuspankki tiedottaa, että Finnkino oli ilmoittanut aikeistaan kuljettaa elokuvateatterien irtaimisto pois jo kesäkuussa. Osuuspankin mukaan Lappeenrannan kaupunki ei sen jälkeen ole ollut yhteydessä pankkiin irtaimistoon liittyen.

Juho Maijala

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet