Suomessa 149 uutta koronatartuntaa – THL lisäsi yhden vanhan tartunnan Lappeenrannan tilastoihin

Nyt kirjattu 29. tartunta on todennäköisesti elokuulta. Suomessa on kahden viime viikon aikana todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävällä jaksolla.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalassa on varmistettu 29 koronavirustartuntaa. THL päivitti yhden Lappeenrannan tartunnan koronakarttaansa tiistaina. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalassa on varmistettu 29 koronavirustartuntaa. THL päivitti yhden Lappeenrannan tartunnan koronakarttaansa tiistaina. Kuvituskuva.

Suomessa on todettu 149 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL:n päivitti tiistaina koronakarttaan yhden uuden tartunnan Etelä-Karjalasta ja Lappeenrannasta. Sen mukaan Etelä-Karjalassa on vahvistettu nyt 29 koronatartuntaa, joista 23 on ollut Lappeenrannassa.

Jos katsotaan taudin ilmaantuvuutta Etelä-Karjalassa, THL:n mukaan uusia tartuntoja ei ole todettu kahden viime viikon aikana. Sitä edeltävinä kahtena viikkona tartuntoja oli kaksi.

Vaikuttaa siis siltä, että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) 3. syyskuuta julkistama 29. tapaus on nyt päivitetty THL:n koronakarttaan. Eksoten mukaan viimeisin positiivinen koronanäyte otettiin 29. elokuuta, eli yli kolme viikkoa sitten.

Eksotelle ei ole tullut tietoa uusista tartunnoista, joten THL on todennäköisesti korjannut tilastoaan, Eksoten terveysaseman ylilääkäri Sami Raasakka kertoo tekstivietsitse.

Tartuntoja 502 enemmän kuin edeltävällä jaksolla

Suomessa on kahden viime viikon aikana Suomessa on todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on todettu 858 tartuntaa. Sitä edellisellä 14 päivän jaksolla todettiin 356 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 470, mikä on 82 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden aikana.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Luetuimmat