Maasotakoulun tiedustelulennokki pörrää Lappeenrannan yllä perjantai-iltana, lähettää ilmakuvaa suorana satamatorille

Maavoimat

Orbiter-tiedustelulennokki pörrää Lappeenrannan taivaalla perjantai-iltana. Arkistokuva Maavoimien harjoituksesta.

Lappeenrannan taivaalla pyörii perjantaina Orbiter-tiedustelulennokki. Maasotakoulu lennättää MUAS-minilennokkia noin kello 16—20.

Yliluutnantti Antti-Pekka Kaarna kertoo, että lennokin kuvaama materiaali lähetetään suorana Lappeenrannan satamatorilla sijaitsevalle näytölle. MUAS-lennokkia esitellään yleisölle satamatorilla perjantaina.

— Tarkoitus on, että kansalaiset näkevät kuvan livenä, kun se lentää yli.

Kalustoesittely ja lennätys liittyy Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueeseen, joka vierailee satamatorilla perjantai-iltana.

Orbiter-minilennokki lentää Lappeenrannan lentoasemalta käsin. Illan aikana se käy todennäköisesti lentokentällä pitämässä ainakin yhden tauon.

— Lennättäminen on lennonjohdon alaista toimintaa. Jos Lappeenrantaan sattuu vaikka tulemaan lentokone, niin lennokki laskeutuu.

Kaarna kertoo, että pääasiassa Orbiteria on tarkoitus lennättää Saimaan yllä.

Orbiter-lennokki kuuluu Maasotakoulun kalustoon. Minilennokkijärjestelmiä hankittiin kaikkiin Maavoimien joukko-osastoihin syksyllä 2016.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.