Rimpsu-Reetan yrittäjä Reetta Tuuha perustaa kesäkahvilan Neitsytniemen kartanolle – Tarjolla on myös pitopalvelua ja piirakkapajoja

Rimpsulle mielivät saavat tyydytystä nälkäänsä kesällä tuttuun tapaan Imatran Inkerinaukioltakin.

Kaisa Beltran

Yrittäjä Reetta Tuuha siirtyy kesäksi Neitsytniemen kartanon miljööseen.
Yrittäjä Reetta Tuuha siirtyy kesäksi Neitsytniemen kartanon miljööseen.

Rimpsu-Reetan piirakoista tunnettu yrittäjä Reetta Tuuha laajentaa liiketoimintaansa Neitsytniemen kartanoon Imatralla. Vuokrasopimus syntyi Neitsytniemen kartanon omistajan ja yrittäjän Jaana Tirrin kanssa.

– Saadaan kartanoon elämää kesän ajaksi, ja annetaan mahdollisuus nuorelle ja innokkaalle yrittäjlle tuoda omaa hienoa tuotettaan esille historiallisessa ja kauniissa rakennuksessa, Tirri sanoo.

Tuuha avaa kartanon alakertaan kesäkahvilan, jonka toiminta alkaa toukokuun ensimmäisenä päivänä. Piirakoiden myynnin lisäksi suunnitelmissa on järjestää pitopalvelutoimintaa, brunsseja ja piirakkapajoja.

– Kyllähän omaa paikkaa on alusta asti etsitty. Olen useamman vuoden visioinutkin itseäni Neitsytniemeen, joten nyt pääsen toteuttamaan unelmiani, Tuuha sanoo.

Kartanokahvilan on määrä toimia ainakin kesän ajan, mutta Tuuha ei poissulje ympärivuotistakaan mahdollisuutta. Tällä hetkellä käynnissä on visiointi ensi kesän tarjottavista. Kesämenun erikoisuuksissa suositaan lähialueen tuottajia ja villiyrttijuomia, Tuuha paljastaa.

Rimpsu-Reetan piirakkakoju löytyy tuttuun tapaan Inkerinaukiolta tulevanakin kesänä. Tuuhan mukaan koju aukeaa kesäkuun alussa, todennäköisesti alkuun hieman suppeammilla aukioloajoilla.

– Viime kesän aurinko ja koskinäytökset vilkastuttivat selvästi. Vakiokävijöiltä ja turisteilta tuli hyvää palautetta, ja niiden pohjalta kyllä jatketaan.

Kartanon majoitustilat ovat parhaillaan remontissa ja aukeavat ensimmäinen kesäkuuta. Juhlatilojen vuokraus jatkuu sen sijaan ennallaan. Majoitusliiketoiminnasta, tilausravintolatoiminnasta ja juhlatilojen vuokrauksesta vastaa Neitsytniemen Kartano Oy:n Jaana Tirri.

Luetuimmat