Lemin seurakuntatalon pihaan tarjotaan väliaikaista elementtiratkaisua —Kirkkoneuvosto ei heti lämmennyt idealle

Sopivia väistötiloja ei ole toistaiseksi löytynyt kaikille seurakunnan kerhoille ja piireille. Kirkkoneuvosto palautti väistötilaesityksen valmisteluun äänestyksen jälkeen.

Kai Skyttä

Viime vuoden marraskuussa Lemin seurakuntatalo toimi seurakuntavaalien äänestyspaikkana. Nyt rakennus on käyttökiellossa.
Viime vuoden marraskuussa Lemin seurakuntatalo toimi seurakuntavaalien äänestyspaikkana. Nyt rakennus on käyttökiellossa.

Lemin seurakuntaväen kokoontumispaikaksi kaavaillaan elementtiratkaisua. Taipaleen seurakunta on tutkinut mahdollisuutta pystyttää seurakuntatalon tontille vuokraelementtejä, joihin mahtuisivat niin kerhot ja lähetystyön ryhmät kuin hautausmaatyöntekijöiden sosiaalitilat ja keittiökin. Salitilaa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi pienissä muistotilaisuuksissa.

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto ei lämmennyt ajatukselle, vaan palautti esityksen äänestyksen jälkeen valmisteluun. Ratkaisu syntyi äänin 3—8.

Sisäilmaongelmista kärsinyt Lemin seurakuntatalo laitettiin käyttökieltoon viime keväänä. Kerhotoiminnalle hankitut väistötilat ovat sittemmin osoittautuneet ahtaiksi ja ilmanvaihdoltaan puutteellisiksi.

Tämänhetkiset kerhotilat eivät riitä lähetystyön ryhmille. Lemin alueen diakoniatyöllä ei ole toistaiseksi tiloja lainkaan.

Kirkkoneuvoston keväällisen päätöksen mukaan seurakunta valmistautuu Lemin seurakuntakodin purkamiseen selvittämällä purkukustannuksia sekä laittamalla alkuun kaavamuutoksen, joka sallisi suojelurakennuksen purkamisen. Lisäksi aletaan selvittää uuden seurakuntatalon rakentamista.

Luetuimmat

Kommentoidut