Matka-Miettinen ja Helios saavat jatkaa toimintaansa Kirkkokatu 10:n katutasossa — Lappeenrannan seurakuntayhtymän lapsityö saa tilat Koulukatu 12:n käräjäsalista

Yrittäjät Olli Miettinen ja Katja Korttinen ovat huojentuneita, kun saavat jatkaa toimintaansa asiakkaille tutussa paikassa.

Ilpo Leskinen

Kirkkokatu 10:n katutaso säilyy sellaisena, mihin on vuosien aikana totuttu. Matka-Miettisen ja Helioksen paikalle ei tule seurakunnan lapsityön tiloja.
Kirkkokatu 10:n katutaso säilyy sellaisena, mihin on vuosien aikana totuttu. Matka-Miettisen ja Helioksen paikalle ei tule seurakunnan lapsityön tiloja.

Lappeenrannan keskustan miljöö säilyy ennallaan Kirkkokatu 10:n kohdalla. Lappeenrannan seurakuntayhtymä on luopunut aiemmasta kaavailustaan siirtää seurakunnan lapsityö eli varhaiskasvatus Koulukatu 10:stä Kirkkokatu 10:n katutasoon, Matka-Miettisen ja Helioksen liiketilojen paikalle.

Yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt, että valokuvausliike Helioksen ja matkatoimisto Matka-Miettisen vuokrasopimuksia jatketaan.

Vuokratulot kiinnostavat seurakuntayhtymää

Seurakuntayhtymän vt. talousjohtaja Kari Virtanen kertoo kirkkoneuvoston halunneen, että Kirkkokatu 10:n katutason liiketilat tuottavat vuokratuloja entiseen tapaan.

Lapsityölle etsittiin vaihtoehtoiset tilat, jotka ovat löytyneet entisestä käräjäoikeuden salista. Tilat vaativat pientä remonttia.

Miten olisimme vieneet asiakkaat perässämme? — Katja Korttinen

Sekä Matka-Miettisen yrittäjä Olli Miettinen että Helioksen yrittäjä Katja Korttinen ovat huojentuneita ja tyytyväisiä seurakunnan ratkaisuun.

— Lopputulos on meidän kannaltamme todella hyvä. Olemme olleet tällä paikalla vuodesta 1975 lähtien, joten paikka on asiakkaille tuttu, Miettinen sanoo.

Muuton jälkeen voi viedä vuosia, ennen kuin asiakkaat löytävät uuden paikan

Sekä Miettinen että Korttinen korostavat tutun paikan merkitystä kaupankäynnille. Muuton jälkeen menee aikansa, jopa vuosia, ennenkuin asiakkaat löytävät uudet tilat.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto pitää tärkeänä liiketiloista saatavia vuokratuloja.
Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto pitää tärkeänä liiketiloista saatavia vuokratuloja.

Katja Korttisen mukaan Helios on toiminut vuosikymmeniä samoilla kulmilla sekä vuosikausia nykyisissä tiloissa.

— Jos olisimme joutuneet muuttamaan johonkin toisaalle, miten olisimme vieneet asiakkaat perässämme?

Kummankin asiakkaat ovat ennättäneet kantaa huolta muutosta, mutta huoli on aiheeton.

Ura-autoradalle haetaan uutta paikkaa syksyksi

Lappeenrannan seurakuntayhtymän toiminnot keskitetään vastaremontoituun Koulukatu 12:een sekä Valtakadun ja Kirkkokadun kulmataloon.

Koulukatu 10 jää pois käytöstä ja tyhjenee asteittain. Virtanen kertoo, että talosta katkaistaan vedet ja lämmitys kesäkuun puolivälissä.

Koulukatu 10:ssa toimiva Lähetyssoppi ei mahdu seurakunnan tiloihin, vaan sille hankitaan vuokratilat Valtakatu 32:sta, Säästöpankin talosta.

Koulukatu 10:ssä sijaitsevalle ura-autoradalle ei ole vielä löytynyt uutta sijoituspaikkaa. Se on käytössä nykyisessä paikassa kesään asti. Syyskaudeksi pitäisi Virtasen mukaan löytyä paikka autoradalle.

Luetuimmat