Tuli tuhosi vanhan puutalon purkukuntoon Lappeenrannan Reijolankadulla, sisällä olleet kaksi henkilöä pelastautuivat ulos omin avuin

Palaneessa talossa olivat sähköt ja vedet poikki eikä rakennuksessa myöskään ollut tulisijaa.

Mika Strandén

Aamupäivällä Reijolankadulla tehtiin vielä jälkisammutustöitä.
Aamupäivällä Reijolankadulla tehtiin vielä jälkisammutustöitä.

Tuli pääsi irti vanhassa puutalossa lauantaiaamuna ennen kuutta Lappeenrannan Reijolankadulla.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talo oli täyden palamisen vaiheessa. Sisällä olleet kaksi henkilöä pelastautuivat ulos omin avuin eikä rakennuksessa tiettävästi ollut muita henkilöitä sisällä.

— Liekit tulivat ikkunoista ulos palokunnan tullessa paikalle. Nyt menossa ovat jälkisammutystyöt. Purutäytteinen välipohja savuaa vielä, palomestari Heikki Liimatainen kertoi aamulla ennen kahdeksaa.

Liimatainen arveli, että rakennuksen kattoa puretaan vielä vähän, minkä jälkeen sitä aletaan vaahdottaa. Vanhasta puutalosta ei saada enää asumiskelpoista.

— Purkuunhan tämä menee, Liimatainen arvioi.

Syttymissyystä ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa, mutta palo on lähtenyt liikkeelle rakennuksen päädyssä olevasta olohuoneesta. Talossa olivat sähköt ja vedet poikki eikä rakennuksessa myöskään ollut tulisijaa.

Lähellä palanutta taloa on muita taloja, mutta palo ei levinnyt sellaiseen osaan rakennusta, että siitä olisi ollut suoraa uhkaa viereisille taloille.

Sammutustöissä Reijolankadulla oli seitsemän yksikköä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Mika Strandén

Vanha puutalo paloi purkukuntoon Reijolankadulla Tykissä.
Vanha puutalo paloi purkukuntoon Reijolankadulla Tykissä.

Rikoskomisario Timo Valle Kaakkois-Suomen poliisista kertoi puoliltapäivin, että tulipalon teknistä tutkintaa on päästy aloittelemaan. Vaikka sähköt ja vedet olivat poikki, Vallella on käsitys, että talossa asui pariskunta.

— Asian selvittely on alkuvaiheessa. Emme ole asianosaisiakaan kuulleet vielä. Koska palon alta oli päästy pois, niin kai siinä jonkinnäköinen asujamisto olisi ollut. Selvitellään, mistä palo olisi voinut lähteä, Valle kertoo.

Juttua muokattu 13.7.2019 klo 12.35: Lisätty loppuun rikoskomisario Timo Vallen kommentteja.