Koeajaja ei palauttanut moottoripyörää Lappeenrannassa, myyjälle jäi mahdollisesti väärennetty ajokortti käteen – Joutsenossa moottoripyörävarkaat ajoivat ulos lyhyen takaa-ajon jälkeen

Poliisin mukaan ajokortin tarkistaminen on tavalliselle kansalaiselle riittävä tapa varmistua koeajajan henkilöllisyydestä.

Niina Villman

Poliisi tutkii kahta moottoripyörän anastusta. Arkistokuva.
Poliisi tutkii kahta moottoripyörän anastusta. Arkistokuva.

Sunnuntaina Lappeenrannassa anastettiin kaksi moottoripyörää.

Ensimmäinen pyörä hävisi iltapäivällä sen jälkeen, kun omistaja oli antanut sen ostosta kiinnostuneelle miehelle koeajoon. Mies ei palauttanut pyörää. Koeajajan pantiksi antama ajokortti on mahdollisesti väärennetty. Poliisi tutkii asiaa petoksena.

Anastettu merkiltään Aprilia, ja sen rekisteritunnus on 62 VGT.

Ajokortin pyytäminen pantiksi on tavalliselta kansalaiselta riittävää varmistumista koeajajan henkilöllisyydestä, rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

– Tänä päivänä ajokortteja väärennetään, niin silloin tämä on mahdollista, hän jatkaa.

Avain oli virtalukossa

Sunnuntaina illalla Joutsenon keskustasta anastettiin lukitsematon moottoripyörä, jonka virtalukkoon omistaja oli unohtanut avaimen.

Poliisi sai hetkeä myöhemmin havainnon moottoripyörästä ja kahdesta miehestä.

Moottoripyörää ajanut mies ajoi hiekkatiellä lähes sadan kilometrin tuntinopeudella. Lyhyen takaa-ajon jälkeen hän ajoi ulos tieltä. Kuljettaja tai kyydissä ollut mies eivät loukkaantuneet.

Poliisi otti kiinni tuntemansa noin 30-vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen miehen.

Kyydissä ollut mies pakeni paikalta juosten. Hänet poliisi tavoitti metsästä. Hän on noin 30-vuotias lappeenrantalaismies.

Kuljettajalle suoritettu huumetesti osoitti, että hän oli käyttänyt amfetamiinia. Kyydissä olleen miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

Miehet otettiin kiinni epäiltyinä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja huumausaineen käyttörikokseen. Moottoripyörää kuljettanutta miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Luetuimmat