Lasten ja nuorten Keksijänero –kilpailusta menestystä Lappeenrantaan — Nimiehdotus ja kuumakinnas tekivät vaikutuksen valitsijaraatiin

Joona ja Maria Myyryläinen palkittiin sadan euron palkinnoilla. Kilpailun teema oli tällä kertaa digitaaliset, arkea helpottavat keksinnöt.

Anniina Meuronen

Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Aku Ankassa on levitetty patenttitietoutta sekä edistetty luovuutta, ja se on luonnollinen
yhteistyökumppani Keksijänero -kilpailun järjestämisessä. Arkistokuva.
Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Aku Ankassa on levitetty patenttitietoutta sekä edistetty luovuutta, ja se on luonnollinen yhteistyökumppani Keksijänero -kilpailun järjestämisessä. Arkistokuva.

Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Aku Ankka –lehden järjestämä Keksijänero-kilpailu toi menestystä Lappeenrantaan Joona ja Maria Myyryläiselle.  Alle 16-vuotiaille nuorille ja lapsille suunnatun kilpailun teema oli tällä kertaa digitaaliset, arkea helpottavat keksinnöt.

42 kilpailuun lähetettyä ehdotusta jaettiin kolmeen sarjaan osallistujien syntymävuoden mukaan. Kaikissa sarjoissa valittiin kolme voittajaa. Voittoisilla keksinnöillä haluttiin esimerkiksi auttaa kaikkia voimaan paremmin, helpottaa kaupassa käymistä kiireessä, säätää vaatteen lämpötilaa ilmojen mukaan tai tehdä pulpetista digitaalinen.

Joona Myyryläinen palkittiin sadalla eurolla vuonna 2009 tai myöhemmin syntyneiden sarjassa Kraatzz-Kuumakinnas –keksinnöstään. Maria Myyryläinen sai sadan euron erityispalkinnon parhaasta nimiehdotuksestaan PIIP-tuoli.

Toista kertaa järjestetyllä kilpailulla halutaan innostaa lapsia ja nuoria luovuuteen, kekseliäisyyteen ja aloitteellisuuteen sekä esittämään rohkeasti uusia digitaalisia keksintöjä ja ideoita.

— Palkintoperusteina olleet omaperäisyys, hyödyllisyys, käytännöllisyys, käytettävyys ja uutuus näyttäytyivät etenkin palkittujen kohdalla. Osa ideoista on toteutettavissa lähes sellaisenaan, ja osa voi tuotekehittelyn jälkeen johtaa uusiin tulevaisuuden ratkaisuihin, PRH:n Patentit ja tavaramerkit -tulosalueen johtaja Jorma Hanski sanoo.