Konkurssiin menneen liikkeen ei tarvitse ottaa vastaan lahjakortteja — BR-lelut lupaa hyvittää 30.11. jälkeen ostetut lahjakortit

Ylen mukaan leluyhtiö antaa ohjeet lahjakortin hyvityksen hakemiseen myöhemmin. Konkurssipesästä korvausta hakevan pitää toimittaa kirjallinen valvontakirjelmä, jossa eritellään saatava ja peruste.

Risto Hämäläinen

BR-lelut on asetettu konkurssiin.
BR-lelut on asetettu konkurssiin.

Lappeenrannassakin toimineen BR-lelujen konkurssi on harmittanut monia kuluttajia. Esimerkiksi joululahjaksi saadut lelukaupan lahjakortit ovat saattaneet jäädä käyttämättä.

Lappeenrannassa kauppakeskus Galleriassa toiminut BR-lelut oli perjantaina viimeistä päivää auki.

Ylen uutisen mukaan yhtiö on päättänyt hyvittää asiakkaille 30. marraskuuta jälkeen ostetut lahjakortit. Lahjakortin hyvitystä voi hakea leluyhtiön verkkosivujen kautta. Ohjeet siihen, miten hyvitystä haetaan, julkaistaan yhtiön verkkosivuilla myöhemmin, Top Toys -yhtiön mediayhdyshenkilö Lars Bo Kirk sanoi Ylelle. 

Konkurssiin menneellä liikkeellä on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta lahjakortteja, vaikka liike pidettäisiin vielä auki konkurssin jälkeen, kerrotaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilla.

Kun yritys on asetettu konkurssiin, sillä ei enää ole oikeutta määrätä konkurssipesään kuuluvasta omaisuudesta. Omaisuutta hoitaa tuomioistuimen määräämä pesänhoitaja.

Rahat voi saada takaisin konkurssipesältä. Käyttämättömän lahjakortin omistajat voivat olla yhteydessä konkurssiin menneen yhtiön pesänhoitajaan, jolle pitää toimittaa kirjallinen valvontakirjelmä, jossa eritellään saatava ja peruste.

Jos ennen konkurssia ostetuissa tavaroissa on virheitä, niistä voi valittaa esimerkiksi valmistajalle tai maahantuojalle.

Jos on tilannut tavaraa konkurssiin menneestä kaupasta ja maksanut sen ennakkoon luottokortilla, voi vaatia maksun palauttamista luotonantajalta. Jos on maksanut tuotteen etukäteen verkkopankissa, kannattaa lähettää valvontakirjelmä pesänhoitajalle.

Pohja valvontakirjelmän laatimiseksi sekä lisätietoa kuluttajan oikeuksista konkurssissa löytyvät Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta.

 

Päivitetty 29.12.2018 klo 15.45: Lisätty Ylen saama tieto lahjakorttien hyvittämisestä, päivitetty otsikkoa ja ingressiä.