Maailman korkein hiekkalinna jää rakentamatta, yli 50 000 euron hintalappu ja aikatauluongelma kaatoivat ennätysyrityksen – Hiekkalinnan ja Myllysaaren välille aukeaa veneyhteys

Kai Skyttä

Hiekkalinna on tällä hetkellä kasa hiekkaa Lappeenrannan satamassa. Ensi kesänä siitä muovataan taas linna, mutta ei maailman korkeinta.
Hiekkalinna on tällä hetkellä kasa hiekkaa Lappeenrannan satamassa. Ensi kesänä siitä muovataan taas linna, mutta ei maailman korkeinta.

Lappeenrannan satamaan ei aiemmista tiedoista poiketen rakenneta maailman korkeinta hiekkalinnaa ensi kesänä. Maailmanennätysyrityksen kaatoivat raha ja tiukka aikataulu.

Asiantuntija Antti Tuomaala Lappeenrannan yrityspalveluista kertoo tekstiviestillä, että ennätyslinnaa varten tarvittava maan vahvistaminen maksaisi yli 50 000 euroa. Vahvistamistoimet myös kestäisivät pitkään, 4–6 viikkoa. Kun alue palvelee veneiden säilytyspaikkana 15. toukokuuta saakka, viivästyisi linnan rakentaminen huomattavasti.

Kai Skyttä

24165825.jpg

— Näin itse linnan rakentamineen pääsisi vasta juhannuksen tienoilla. Hiekkalinnasta tulisi lyhyt tapahtuma, Tuomaala viestittää.

Lappeenrannan markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman sanoo, että suunnitelma ennätyskorkeasta linnasta on nyt kuopattu lopullisesti.

— Se vaatisi tukirakenteita, joihin ei kannata satsata kymmeniä tuhansia euroja.

Hiekkalinnan rakentamisesta vastaava Kimmo Frosti ottaa ennätyslinnan kaatumisen vastaan tyynesti.

— Lupasin tehdä se, jos on tarve. Pystyisin siihen kyllä, mutta haastava homma se olisi. Pelkään, että siinä olisivat saattanut yöunet mennä, nyt ne säästyvät.

Hiekkalinnan Frosti rakentaa satamaan joka tapauksessa myös ensi kesänä.

— Ilman muuta. Teema on jo tiedossa ja olen suunnitellut veistoksia. Ne ovat mielessä ja työn alla.

Jotain uutta hiekkalinnan kesään mahtuu, vaikka ennätyskorkeus jää saavuttamatta. Rahman kertoo, että linnalla tullaan huomioimaan Lappeenrannan juhlavuosi. Kaupunki täyttää ensi vuonna 370 vuotta.

Hiekkalinnan teema rakentuu matematiikan ympärille. Lisäksi linnalle haetaan lisää viihtyisyyttä.

— Ei tule korkeinta, mutta pienempää ja viihtyisää. Kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen tulee mukaan suunnitteluun, sinne tulee lisää vihreyttä.

Hiekkalinna on jatkossa saavutettavissa myös vesitse, sillä kaupunki avaa veneyhteyden hiekkalinnan ja Myllysaaren välille.

— Matkailuneuvonta tuottaa päivittäin kulkevan aurinkosähköveneen. Näin pyrimme saamaan ihmiset viihtymään pidempään alueella.