Varusmiessoittokunnan kanssa Satamatorin lavalle nousee lappeenrantalaisia varusmiehiä, jotka ovat tulleet aiemmin tutuksi muun muassa lukioteatterista — Puolustusvoimien kesäkiertue täyttää Lappeenrannan sataman keskiviikkona

Lappeenrantalaiset varusmiehet Petja Pulkkinen ja Juho Silventoinen suorittavat parhaillaan varusmiespalvelustaan keikkailemalla eri puolilla Suomea.

Puolustustoimat/ Joona Jokilampi

Petja Pulkkisella on vahva breakdance-tausta, jota hän pystyy hyödyntämään Varusmiessoittokunnassa.
Petja Pulkkisella on vahva breakdance-tausta, jota hän pystyy hyödyntämään Varusmiessoittokunnassa.

Puolustusvoimien kesäkiertueella tänään keskiviikkona nähdään Varusmiessoittokunnan riveissä myös paikallisia esiintyjiä. Lappeenrantalainen Juho Silventoinen soittaa bändissä pasuunaa ja Petja Pulkkinen muun muassa räppää ja on tehnyt konserttiin koreografioita.

Petja Pulkkinen, millainen varusmiessoittokunta on ollut kokemuksena tähän mennessä? Onko joku asia yllättänyt?

— Tiedän jo näin alle puolen vuoden jälkeen saaneeni läpi vuosien kestäviä ystävyyssuhteita ja sitäkin enemmän hyviä muistoja. Tahti on mieletön ja sopivan hektinen. Peruskoulutuskausi opetti pitkäjänteisyyttä ja yllätti sen mielekkyydellä. Henkilökunta teki metsäleireistä mielenkiintoisia ja haastetta riitti. E-kauden toiminta on vaatinut kompromisseja ja vastuullisuutta, mutta toisaalta antanut ison säkillisen ystävyyttä, naurua ja keikkakokemusta. Kannan sotilassoittajaidentiteettiä ylpeydellä.

Oletko oppinut paljon?

— Olen oppinut, että maailman pienimmätkin asiat saavat aikaan voittajafiiliksen oikeissa olosuhteissa, esimerkkinä hävinneen Sukulakun löytyminen taisteluliivin taskusta. Olen oppinut myös laulutekniikaa. Soittokunnasta löytyy muitakin tanssi-intoilijoita, joten olemme pitäneet toisillemme tanssitunteja. Intissä oppii aina yleisesti kärsivällisyyttä ja selviytymistaitoja – ja uusia nukkumisasentoja.

Miksi lappeenrantalaisten kannattaa tulla keskiviikkona Satamatorille kuuntelemaan teitä?

— Välillä pitää nöyränkin miehen paukutella henkseleitään: Showband tärisyttää sataman asfalttia niin, että munat tippuu vedyn välistä.

Kenelle suosittelisit varusmiessoittokuntaa?

— Jos haluat tehdä intistä elämäsi parhaan vuoden, voin kokemuksen karismaatrisella rintaäänellä sanoa, että homma rokkaa. Soittamisen lisäksi tarjolla on kaikenlaisia hommia ja jo pääsykoepäivä itsessään oli miellyttävä.

Konsertti alkaa Satamatorilla kello 18. Ensimmäisenä esiintyjänä on Ilmavoimien Big Band, jonka solistina esiintyy Suomi Love -ohjelmastakin tunnettu Osmo Ikonen. Rakuunasoittokunnan solistina esiintyy Ressu Redford. Illan päättää Varusmiessoittokunnan Show Band.

Mika Strandén

Juho Silventoinen soittaa Varusmiessoittokunnassa pasuunaa, mutta on myös lahjakas pianisti.
Juho Silventoinen soittaa Varusmiessoittokunnassa pasuunaa, mutta on myös lahjakas pianisti.

Luetuimmat