Ukonniemen arvokisat on saatu päätökseen — jälkipyykki eilisestä hylkäämisepisodista jatkuu, prosessi Kansainväliseen suunnistusliittoon

Anniina Meuronen

Ukonniemestä sunnuntailta.

Anniina Meuronen

Veteraanit palkittiin ennen nuorten ja junioreiden viestien lähtöä. Kuvassa palkintoa pokkaa 75-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut Veijo Tahvanainen Päijät-Rastista.

Anniina Meuronen

Tuuli Suutari myönsi, että näissä kisoissa reitinvalintojen kanssa piti olla tarkkana.

Anniina Meuronen

Marjut Turunen sai viestin myötä hopeaa.

Anniina Meuronen

Tuuli Suutari (vas), Liisa Nenonen ja Veera Klemettinen ottivat kolmoisvoiton lauantain keskimatkoilla. Sunnuntaina sama kolmikko pääsi kapuamaan korkeimmalle korokkeelle viestivoiton ansiosta.

Anniina Meuronen

Kisamaskotti edusti tuulen mukana.

Hiihtosuunnistuksen arvokilpailut Imatran Ukonniemessä on saatu päätökseen. Jälkipyykki lauantain oikomisepisodista kielletyllä alueella jatkuu kuitenkin edelleen.

Lauantaina miesten pääsarjassa koettiin draamaa, sillä noin 15 hiihtosuunnistajaa teki virheen yhdellä rastivälillä menemällä kielletyksi alueeksi merkitylle jäälle. Tämä johti hylkäämisiin, joita Sveitsi ja Bulgaria protestoivat. Kilpailun tuomaristo päätti mitätöidä kyseisen rastivälin kilpailuajasta, eikä ketään hylätty. Asiasta kerrottiin lauantai-iltana kilpailuiden sivuilla.

Sunnuntaina kilpailun pääsihteeri Anni Toiviainen totesi Uutisvuokselle, että prosessi on kuitenkin edelleen kesken. Tuomariston päätös ei ole riittävä, vaan asia on mennyt Kansainvälisen suunnistusliiton käsittelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että tulokset voivat edelleen muuttua.

Toiviainen ei osaa arvioida kauan prosessi kestää.

— Urheilussa on aina suuret tunteet pelissä. Eilen urheilijat eivät halunneet ottaa vastuuta siitä, että menivät kielletylle alueelle. Luulen, että 95 prosenttia kaikista on sen takana, että kaikkia koskee kilpailuissa samat säännöt.

Muutoin hän on tyytyväinen kilpailuviikkoon. SK Vuoksella on syytä olla ylpeitä hiihtosuunnistajistaan, joista muun muassa Liisa Nenonen sai kotikisoissa jopa neljä mitalia.

— Olen seurannut Liisaa pienestä asti. Kyllä kyynel vierähti silmästä kun katsoi maalisuoralla häntä. Loistojuttu, mieletön, Nenosen menestystä kommentoi kilpailutoimistossa työskennellyt Anu Pohjamo.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.