Tilaajalle

Utin jääkärirykmentissä esimiehenä työskentelevän tytär valittiin laskuvarjohuoltajaksi — Pääesikunta moitti, ettei rykmentti noudattanut nimityksessä puolustusvoimissa annettuja määräyksiä ja hyvän hallinnon periaatteita

Toiseksi haussa jäänyt valitti päätöksestä eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kyse oli määräaikaisesta työstä. Tämän vuoksi puolustusvoimien tuntemus oli ompelutaitoja tärkeämpää, rykmentti perusteli. Päätöksestä valittaneella oli kokemusta ompelutöistä ja valitulla tuntemusta puolustusvoimista. Tuntemus perustui siihen, että hänen isänsä työskentelee puolustusvoimissa ja valittu oli ollut tet-harjoittelussa Utin jääkärirykmentissä.

Katja Juurikko

Laskuvarjohuoltaja vastaa muun muassa laskuvarjojen kokoamisesta, pakkaamisesta ja käyttö- sekä määräaikaishuoltojen tekemisestä.

Kouvolalainen 33-vuotias nainen ei tullut valituksi Utin jääkärirykmentin määräaikaiseen laskuvarjohuoltajan tehtävään. Tehtävään valittiin kahdesta parhaasta hakijasta Utin jääkärirykmentissä esimiehenä työskentelevän tytär.