Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä teki miljoonan tuloksen, mahdollistaa rakentamisen ja laitehankinnat

Viime vuonna Sampo hankki muun muassa metsäkonesimulaattoreita, kappaleenkäsittelyrobotin ja CNC-työstökeskuksen.

Janne Koivisto

Viime vuonna Saimaan ammattiopisto Sampossa aloitti opiskelunsa yli 1 500 ihmistä.
Viime vuonna Saimaan ammattiopisto Sampossa aloitti opiskelunsa yli 1 500 ihmistä.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä teki viime vuonna positiivisen tuloksen. Poistojen jälkeen vuoden 2019 tulos on 1,0 miljoonaa euroa. Sampon toimintatuotot olivat 35,1 miljoonaa euroa ja toimintakulut 31,1 miljoonaa euroa.

Positiivinen tulos johtui siitä, että Sampo sai arvioitua enemmän valtionosuusrahoitusta, kertoo tiedotteessa Antti Lehmusvaara, kuntayhtymän johtaja ja Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori.

Mahdollistaa uusien laitteiden hankkimisen

Positiivinen tulos tarkoittaa, että Sampo voi jatkaa rakennusinvestointejaan, sekä hankkia uusia laitteita. Viime vuonna se hankki muun muassa metsäkonesimulaattoreita, kappaleenkäsittelyrobotin ja CNC-työstökeskuksen.

Viime vuoden maaliskuussa valmistui myös elintarvike- ja ravintola-alan tilojen mittava peruskorjaus. Viime vuonna koulutuskuntayhtymä teki investointeja yhteensä 2,2 miljoonalla eurolla. Se ei ottanut uutta lainaa tilikauden aikaa.

Vuonna 2019 aikana ammattiopisto Sampossa aloitti opiskelunsa 1 563 opiskelijaa. Tutkinnon suoritti 1 198 opiskelijaa. Vuoden lopussa koulutuskuntayhtymässä työskenteli 369 päätoimista henkilöä, eli neljä enemmän kuin vuotta aiemmin.