Venäjän sähköinen viisumi muuttuu maksulliseksi ensi vuonna – Hinta on noin 37 euroa

Sähköisen viisumin hinta ei vaihtele matkan tarkoituksen mukaan.

Anu Kiljunen

Nuijamaan rajanylityspaikka on yksi niistä raja-asemista, joissa sähköinen viisumi käy matkustusasiakirjana. Arkistokuva.
Nuijamaan rajanylityspaikka on yksi niistä raja-asemista, joissa sähköinen viisumi käy matkustusasiakirjana. Arkistokuva.

Venäläisellä Fontanka.ru-uutissivustolla kerrotaan, että Venäjän sähköinen viisumi muuttuu maksulliseksi vuoden 2021 alussa. Silloin sähköisen viisumin hinta on 40 Yhdysvaltain dollaria. Nykyisen valuuttakurssin mukaan tämä on euroissa noin 37 euroa.

Sähköisellä viisumilla voi tehdä turistimatkan, liikematkan tai humanitaarisen vierailun. Sähköisen viisumin hinta ei vaihtele matkan tarkoituksen mukaan.

Sivustolla kerrotaan myös, että vuonna 2021 Venäjän sähköisen viisumin kesto on 16 päivää ja viisumin saa koko maahan.

Sähköisten viisumien myöntäminen vähentää tavallisten maksullisten kerta- ja kaksikertaviisumien hakemista. Venäjän ulkoministeriö pyrkii estämään viisumien käsittelystä saatavien tulojen vähenemistä sillä, että sähköinen viisumi muutetaan maksulliseksi.

Sähköinen viisumi tuli Suomen kansalaisten käyttöön 1.10.2019. Pietariin myönnettiin 1.10.2019–31.1.2020 sähköisiä viisumeja 106 700 kappaletta.