Kolme pienpanimoa esittelee oluitaan Lappeenrannassa lauantaina – Wolkoffin oluttapahtumassa kyytipojaksi saa musiikkia ja ruokaa

Ronja Koskinen

Vääksyläisen Kanavan Panimon keitoksia pääsee halutessaan maistamaan lauantaina. Kuvassa yrittäjä Jan Karlstedt.
Vääksyläisen Kanavan Panimon keitoksia pääsee halutessaan maistamaan lauantaina. Kuvassa yrittäjä Jan Karlstedt.

Kesä on oluenjuojan pääsesonki. Kolme janonsammuttajaa esittelee käsityönäytteitään Wolkoffin pihalla ravintolan olut- ja grillijuhlassa lauantaina.

Hana- ja pullojuomiaan tuovat tarjolle sekä lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju, mäntyharjulainen Nilkko Brewing että vääksyläinen Kanavan Panimo.

Tuju laskee hanasta neljää olutta, joita ei ole aiemmin kaupungissa tuoreena saanut. Tuoppiin saa ainakin belgityylistä india pale alea, mustikalla maustettua saisonia ja Uuden Englannin tuplahumaloitua india pale alea. Kanavan kattauksessa on puolestaan todennäköisesti hapanta berliner weissea, karamelli-stoutia sekä red alea. Olutta voi maistella koko tapahtuman keston ajan, kello 12–23, mutta grilli on kuumana vain lounasaikaan, kello 12–16.

Annoslautaset voi koota makunsa mukaan. Aineksia ovat kanavartaat, possun ribsit ja raakamakkarat, joiden lisukkeeksi varhaiskaalia ja -perunoita sekä erilaisia salaatteja ja myös dippejä. Myös musiikki kuuluu tapahtumaan. Lappeenrantalaisen bilebändin Skineffectin soittamat setit alkavat kello 18.

Wolkoffin olut- ja grillijuhlat 27.6. kello 12–23.