Syyte: Mies ajoi naisen päälle parkkipaikalla, sovitti autonsa parkkiruutuun ja poistui paikalta – Syyttäjä vaatii neljän kuukauden vankeusrangaistusta

Syytetty myönsi lähteneensä onnettomuuspaikalta, mutta kiisti törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja törkeän vammantuottamuksen.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee tapausta, jossa miestä syytetään jalankulkijan päälle ajamisesta kaupan pihalla. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee tapausta, jossa miestä syytetään jalankulkijan päälle ajamisesta kaupan pihalla. Kuvituskuva.

Imatralla jalankulkijan yli autolla ajaneelle miehelle on luettu syytteet törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta sekä liikennepaosta tieliikenteessä.

Jalan liikkunut nainen jäi syytetyn ajaman pakettiauton alle imatralaisen kaupan piha-alueella viime syksynä. Nainen oli puristuksissa auton alla myös koko sen ajan, kun mies oli edestakaisin ajamalla sovittanut autoaan parkkiruutuun.

Naisen kasvojen luita murtui onnettomuudessa.

Syytetty piti tekoaan tahattomana ja kiisti törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen sekä törkeän vammantuottamuksen. Hän myönsi, että lähti tapahtumapaikalta, eikä jäänyt auttamaan auton alle jäänyttä.

Kesällä mies kolaroi mopolla kovassa humalassa

Syyttäjä vaatii miehelle neljän kuukauden mittaista vankeusrangaistusta tai yhdyskuntapalvelua. Mies on tuomittu aikaisemmin ehdolliseen 35 päivän vankeusrangaistukseen. Koska häntä nyt syytetään koeaikana tehdyistä rikoksista, aiempi ehdollinen rangaistus on pantava täytäntöön.

Tämän vuoden heinäkuussa mies oli ajellut mopolla päihtyneenä Imatralla. Ajomatka päättyi, kun mies törmäsi mopollaan valaisinpylvääseen. Miehen veren alkoholipitoisuus oli ollut 2,54 promillea.

Mies sai syytteet törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies tunnusti teon esitutkinnassa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa myöhemmin.