Karhunmetsästys alkoi vilkkaasti Etelä-Karjalassa, viimeisin kaato Lappeenrannassa keskiviikkona— Isoin 275 kiloinen karhu kaatui tiistaina Rautjärvellä

Viidestä karhusta kaksi on kaadettu Rautjärvellä, yksi Imatralla, yksi Parikkalassa ja viimeisin tänään Lappeenrannassa.

Kai Skyttä

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia uskoo, että viileämmällä kelillä kaatoja olisi voinut tulla vielä enemmän ensimmäisten päivien aikana.
Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia uskoo, että viileämmällä kelillä kaatoja olisi voinut tulla vielä enemmän ensimmäisten päivien aikana.

Karhunmetsästys on alkanut vilkkaasti Etelä-Karjalassa.

Karhun metsästyskausi alkoi tiistaina, ja kahden päivän aikana Etelä-Karjalassa on kaatunut viisi karhua. Alkutahti on ollut vilkas.

— Todella hyvin on alkanut, ja se kertoo siitä, että karhuja on paljon, alueen karhuluvat hakenut Teemu Kouhia Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Viimeisin kaato tapahtui tänään keskiviikkona Lappeenrannassa.

Jahtikauden ensimmäinen karhu kaadettiin tiistaina Imatralla Jäppilänniemi—Karhusuo -alueella. Kyseinen karhu oli naaras. Tiistaina kaatui myös yksi naaraskarhu Parikkalassa.

Tähän mennessä isoimmat karhut, kaksi uroskarhua, kaatuivat tiistaina Rautjärvellä. Toinen karhuista ammuttiin Korpjärvellä, toinen Laikko-Miettilä alueella. Rautjärvellä kaatuneet karhut olivat molemmat yli 200 kiloisia, toinen peräti 275 kiloinen.

— Se on jo kyllä todella iso karhu, Kouhia toteaa.

Kouhia uskoo, että tämän viikon aikana kaatoja tapahtuu varmasti lisää. Hän epäilee, että myönnetyt karhuluvat menevät tänä vuonna nopeasti.

— Luulen, että kaatoja olisi voinut jo tulla enemmänkin, mutta viime päivien lämpimät ja kuivat kelit ovat haasteelliset ja rankat koirille.

Koko Kaakkois-Suomen alueelle myönnettiin tänä vuonna yhteensä 24 poikkeuslupaa. Koillis- ja Raja-Kymen alueelle, eli Etelä-Karjalan alueelle luvista myönnettiin 20. Jäljellä on siis vielä 15 lupaa.