Pohjoismainen ystävyyskaupunkiväki kokoontuu parhaillaan Lappeenrannassa

Kati Korhonen

Ystävyysväki kokoontui yhteiskuvaan.

Mitä yhteistä on näillä kaupungeilla: Drammen (Norja), Klin (Venäjä), Kolding (Tanska), Lake Worth (Yhdysvallat), Rakvere (Viro), Schwäbisch Hall (Saksa), Stykkisholmur (Islanti), Szombathely (Unkari) ja Örebro (Ruotsi)?

Ne kaikki ovat Lappeenrannan ystävyyskaupunkeja.

Nyt pohjoismaisten kaupunkien edustajat ovat koolla lehmusten kaupungissa. Kahdenkymmenen valtuutetun ja virkamiehen joukko saapui kaupunkiin keskiviikkona 9 elokuuta. Tapaaminen jatkuu ensi lauantaihin.

Lappeenranta esittelee vierailleen korkeakoulutusta, kestävää kehitystä ja puhdasta teknologiaa, maahanmuuttaja- ja nuorisoasioita sekä Saimaata ja Linnoitusta.

— Vieraat saavat kuulla muun muassa LUT:n Soletair-pilotista, joka tuottaa uusiutuvaa polttoainetta ilmasta kaapatusta hiilidioksidista. Osa vieraista myös tutustuu Kivisalmen pumppaamoon ja Lappeenrannan hulevesikosteikkoihin, kertoo kaupungin kansainvälisten asioiden koordinaattori Kati Korhonen kaupungin tiedotteessa.

Seuraava ystävyyskaupunkitapaaminen on määrä järjestää islantilaisessa 1 150 asukkaan Stykkiholmurissa.

— Tässä maailmantilanteessa pohjoismaiden on tiivistettävä yhteistyötään. Näiden tapaamisten vahvuus on se, että näkee, miten samanlaisten haasteiden kanssa painimme, esimerkiksi turismin, maahanmuuton ja koulutuksen suhteen, kertoo Hafdís Bjarnadóttir, Stykkisholmurin valtuuston puheenjohtaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.