Talvisodan päättymisen muistokonsertti Lappeenrannassa perutaan koronaviruksen takia

Tilaisuuteen oli tulossa yli 600 ihmistä.

Liisa Kukkola

Rakuunasoittokunnan oli määrä esiintyä koronaviruksen takia perutussa Sota luo laulunsa -konsertissa.
Rakuunasoittokunnan oli määrä esiintyä koronaviruksen takia perutussa Sota luo laulunsa -konsertissa.

Talvisodan päättymisen muistopäivän konsertti, Sota luo laulunsa, perutaan. Kyseessä on Lappeenrannan kaupungin järjestämä Rakuunasoittokunnan ja yli 200 hengen kuoron konsertti, jonka oli määrä olla perjantaina 13. maaliskuuta.

Peruutuksen syynä on se, että Suomen hallitus antoi torstaina iltapäivällä suosituksen kaikkien suurten, yli 500 ihmisten tilaisuuksien perumisesta koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio kertoo, että kaupungin johtoryhmä kokoontuu vielä tänään käsittelemään käytännön toteutusta tästä eteenpäin.

– Siltä se tässä vaiheessa näyttää, että konsertti tullaan perumaan. Ei tässä ole pelivaraa eikä muuta mahdollisuutta.

Talvisodan päättymisen muistopäivän konserttiin sai ilmaislippuja, jotka kaikki menivät. Lappeenranta-saliin, jossa tapahtuma oli määrä järjestää, mahtuu 620 ihmistä.

Konsertin kohde ryhmänä oli iäkkäät ihmiset, jotka kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään. Sen takia Kallio ei ole harmissaan konsertin peruuntumisesta.

– Tässä on kuitenkin kyse tärkeästä asiasta, konsertin kohderyhmän terveydestä.

Kallion mukaan tapahtuman järjestäjät tekevät kaikkensa, että konsertti voidaan toteuttaa myöhemmin uudestaan erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Maija Vilkkumaa esiintyy näillä näkymin lauantaina

Lappeenrannan Kehruuhuoneen päällikön Tommi Männistön mukaan koronaviruksella ei ole toistaiseksi vaikutusta heidän tuleviin keikkoihin. Lauantaina Maija Vilkkumaan on määrä esiintyä loppuunmyydyllä Kehruuhuoneella.

Keikka on alle 500 ihmisen tapahtuma.

– En ole vielä ollut yhteydessä yhtyeeseen. Heitä konsultoidaan vielä ennen lopullista päätöstä, Männistö sanoo.

Kehruuhuoneella mahdollisilla tulevilla keikoilla panostetaan käsihygieniaan. Käsidesipulloja on lisätty runsaasti.

– Kannustamme ihmisiä huolehtimaan käsihygieniasta, Männistö sanoo.

Vilkkumaan jälkeen seuraava isompi keikka Kehruuhuoneella on Antti Ketosen esiintyminen lauantaina 27. maaliskuuta. Männistö ei vielä uskalla arvioida toteutuuko Ketosen keikka.

– Tilanne koronaviruksen suhteen elää päivittäin ja tilanteet muuttuvat koko ajan. On vaikeaa ennustaa parin viikon päähän.

Luetuimmat