Järvestä löytyneen moottorikelkan arvoitus selvisi: kuljettajalla on kaikki hyvin ja kelkkakin saatiin maihin

Viranomaiset ovat selvittäneet rekisteritietojen perusteella, kenelle tiistaina järven pohjasta Luumäeltä löytynyt moottorikelkka kuuluu. Hän on kunnossa. Samalla selvisi, miten kelkka on Kivijärven pohjaan päätynyt.

Kivijärvestä löytyi tiistaina iltapäivällä moottorikelkka, mikä aiheutti etsinnät veden varaan joutuneen ihmisen pelastamiseksi. Pian kuitenkin selvisi, että vedessä ei ole ketään.

Päivystävä palomestari Petri Pätilä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että kelkka putosi jäihin jo pääsiäisen pyhien aikana. Omistaja ei ollut tehnyt asiasta ilmoitusta poliisille tai hätäkeskukseen.

— Nyt kelkka on saatu ylös. Pintapelastaja sai köyden kiinni ja kelkka saatiin vetämällä rantaan.

Pätilä sanoo, että jäihin putoamisesta olisi hyvä tehdä ilmoitus, vaikka henkilölle itselleen ei vahinkoa syntyisikään.

— Kyllähän siitä voisi ilmoituksen tehdä. Jos tekisi ilmoituksen, olisi tieto, että näin on käynyt. Nyt tämä aiheutti suhteellisen suuren hälytysvasteen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.