Yleisö löysi tien pankin taidekierrokselle

Kai Skyttä

Mikko Nikkisen valokuvia löytyy useiden työhuoneiden seiniltä.

Etelä-Karjalan osuuspankin taidekokoelmat saivat yleisön liikkeelle tiistaina illansuussa Lappeenrannassa. Uuteen osuuspankin konttoriin virtasi väkeä tasaiseen tahtiin niin kauan kuin ovet pysyivät auki.

Maakunnan omien taiteilijoiden töiden lisäksi kävijöitä kiinnostivat myös pankin sisätilat sekä erityisesti ylimmästä kerroksesta avautuva Saimaa-näkymä. Suurten maisemaikkunoiden äärellä päästiin seuraamaan jäidenlähdön enteitä Kaupunginlahdella.

Taidekokoelma keräsi kiitosta paikallisuudellaan sekä laadukkuudellaan. Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen tuore teossarja Maisema Saimaalta sai ylistäviä arvioita. Sen lasertyöstöön perustuvaa tekotapaa kehuttiin ja kuva-aiheisiin katsottiin löytyneen juuri oikeita keskeisiä asioita Lappeenrannasta.

Osuuspankki esittelee taidekokoelmaa yleisölle avoimilla maksuttomilla taidekierroksilla, joita järjestetään vielä keskiviikkona kello 17—19. Töitä voi kierrellä katselemassa omaan tahtiin eri kerroksissa.

Osuuspankin konttori sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa Marian aukion laidalla osoitteessa Kirkkokatu 9.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.