Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, mihin suuntaan Lappeenrannan jätevesipuhdistamon kanssa kannattaisi kääntyä

Kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajan mielestä Toikansuo-vaihtoehtoa pitäisi tutkia tosissaan jo siitäkin syystä, että sen valituskierreriski olisi vähäisempi kuin muissa vaihtoehdoissa.

Päivi Virta-Salo

Kaavassa oleva ET-merkintä mahdollistaa hallinto-oikeuden mielestä muun muassa vedenpuhdistamon Hyväristömäen suunnittelualueeelle, mutta kaava on sen mielestä yhdyskuntateknisen huollon alueeksi osoitetun alueen osalta kuitenkin lainvastainen.

Hyväristönmäen jätevedenpuhdistamon kaavan kaatuminen Itä-Suomen hallinto-oikeudessa hämmästyttää ja harmittaa Lappeenrannan valtuustoryhmien puheenjohtajia.
— Kaiken kaikkiaan erittäin huono tilanne. En tiedä, minkälaisia jatkotoimia tässä on mahdollisuus tehdä, koska koko tilanne näyttää niin kovin epävarmalta, tiivistää keskustan ryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi tuntemuksensa.
Maanantaina saadun päätöksen mukaan Hyväristönmäen kaava ei ole voimassaolevan maakuntakaavan mukainen, eikä kaava ole eritellyt tarpeeksi yksityiskohtaisesti jätevedenpuhdistamon vaikutuksia. Kaavan tarkoitus ja suunnittelualueen pinta-ala huomioon ottaen kaava on hallinto-oikeuden mukaan kumottava kokonaan.
— Tilanne näyttää hankalalta. Odottelemme nyt kaupungin jatkotoimenpiteitä. Oikein ei ole vielä saatavilla tietoa, mistä asia kiikasti ja varsinkaan, millä se korjaantuisi. Hankala tilanne, vihreitten Virpi Junttila sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset