Poliisia karkuun ajanut, huumeita ja varastettuja työkaluja hallussaan pitänyt mies sai yhden vuoden ajokiellon ja 10 kuukautta vankeutta — Mies oli anastamassa autoradiota, mutta nukahti ja heräsi, kun auton omistaja tuli hätistelemään häntä

Miehen tuomio on ehdoton, koska hänellä on aiempia tuomioita.

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan käräjäoikeus. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus. Arkistokuva.

Poliisia pakoon huumeiden vaikutuksen alaisena ja ilman ajo-oikeutta ajanut mies on tuomittu yhden vuoden ajokieltoon. Poliisi yritti pysäyttää miestä Lappeenrannassa tammikuisena yönä vuonna 2018, mutta hän lähti ajamaan poliisia karkuun Vehkataipaleentietä pitkin.

Poliisin mukaan mies ajoi jopa 140 kilometrin tuntinopeutta. Takaa-ajo päättyi, kun mies menetti autonsa hallinnan. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Mies tuomittiin yhteensä kahdeksasta rikoksesta. Noin viikkoa ennen ulosajoa mies syyllistyi näpistykseen ja lievään vahingontekoon, kun tunkeutui pysäköityyn henkilöautoon ja vei sieltä johdon ja adapterin. Hän oli myös irrottanut radion ja sotkenut autoa ja nukahtanut sinne. Mies poistui, kun auton omistaja tuli paikalle ja käski häntä lähtemään.

Samana päivänä miehen hallusta löytyi amfetamiinia, Diapamia, Subutexia ja Subuxone-lääketabletin paloja sekä varastettuja työkaluja.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen, koska hänellä on aiempia tuomioita.

Miehen on maksettava rikosuhrimaksua ja tutkimuskustannuksia yhteensä noin 400 euroa. Lisäksi miehen on maksettava 300 euron suuruinen uhkasakko, koska hän ei saapunut käräjäoikeuden käsittelyyn eikä hänellä ollut esittää todistusta hyväksyttävästä syystä.

Tuomio on lainvoimainen.

Kommentoidut