Savitaipale ja Mehiläinen julkaisivat esityksen kiinteistökaupoista

Kunta aikoo rakentaa terveyskeskuksen tontille uuden hyvinvointiaseman. 60-paikkainen palvelukoti on korvaamassa Valkaman rivitalot.

Mika Strandén

Savitaipale aikoo myydä nykyisen hyvinvointiasemansa Mehiläiselle vajaan 2,7 miljoonan euron kauppahinnalla.
Savitaipale aikoo myydä nykyisen hyvinvointiasemansa Mehiläiselle vajaan 2,7 miljoonan euron kauppahinnalla.

Savitaipaleen kunta ja hoivajätti Mehiläinen ovat saaneet aikaan esityksen sosiaali- ja terveyspalveluun käytettävien rakennusten myynnistä ja sote-palvelujen järjestämisestä. Savitaipaleen kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Esityksen mukaan kunta myy nykyisen hyvinvointiaseman Mehiläiselle, joka vastaa aikanaan rakennuksen purkukustannuksista. Kunta puolestaan valmistautuu rakentamaan samalle tontille uuden hyvinvointiaseman siirtokelpoisista elementeistä. Rakentamisesta kunta päättää erikseen.

Uuden hyvinvointiaseman käyttäjänä ja vuokralaisena jatkaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote). Kokonaisratkaisu ei vaikuta Eksoten sote-palvelujen järjestämisvastuuseen Savitaipaleella.

Luvassa uusi palvelukoti

Kunta myy Mehiläisen kiinteistökumppanille myös Peiponpesän ja Koivukodin kiinteistöt. Samassa yhteydessä kunnan Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskukselta (ARA )otettu runsaan 1,9 miljoonan euron laina siirtyy pois kunnan vastuulta.

Kiinteistö Oy Savitaipaleen vuokratalo puolestaan myy mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitetun Haapatien rivitalokokonaisuuden.

Savitaipaleen vanhusten tukiyhdistys myy Mehiläiselle tehostettua palvelu- ja vuokra-asumista tarjoavat Valkama I:n ja II:n kiinteistöt. Huonokuntoiset rakennukset aiotaan purkaa uuden 60-paikkaisen palveluasumisyksikön valmistuttua. Mehiläinen vastaa valitsemansa kiinteistökumppanin kanssa uuden yksikön rakentamisesta.

Järjestely aiheuttaa muutoksia palvelutuotannossa. Niistä Eksote, Mehiläinen ja vanhusten tukiyhdistys tekevät erilliset liikkeenluovutus- ja palvelusopimukset. Kukin neuvotteluosapuoli käsittelee esitystä omissa päätöksentekoelimissään.

Keskustelu- ja infotilaisuus Savitaipaleen sote-kiinteistökaupoista ja -palvelujen järjestämisestä pidetään Savitaipaleen koulukeskuksen auditoriossa torstaina 23. toukokuuta alkaen kello 17.30.

Muokattu 23.5.2019 klo 19.17. Poistettu otsikosta maininta ryhmäkoti Suvannosta.

Sopimusesityksen kauppahinnat

Hyvinvointiasema kunnalta Mehiläiselle 2,695 miljoonalla eurolla.

Haapatien rivitalo Savitaipaleen vuokratalolta Mehiläiselle 85 000 eurolla.

Valkama I ja Valkama II vanhusten tukiyhdistykseltä Mehiläiselle 1,0 miljoonalla eurolla.