Suden karkotus päättyi keskelle Mietinsaarta, josta eläin ei suostunut enää liikkumaan — Jälkihavaintojen mukaan susi poistui kuitenkin yöllä saaresta Joutsenon Karsturantaan

Tiheämmin asutulle alueelle siirtyneen suden liikkeitä seurataan jatkossakin.

Hannu Huttu

Yksinäinen susi poistui jäitä pitkin Joutsenon Karsturantaan.
Yksinäinen susi poistui jäitä pitkin Joutsenon Karsturantaan.

Yksinäistä sutta ei saatu lähtemään Mietinsaaresta karkotusoperaation aikana, mutta paineen alle joutunut eläin päätti poistua saaresta yön turvin. Poliisi myönsi luvan karkottamiseen lauantai-illalla, ja Joutsenon riistanhoitoyhdistyksen jäsenet aloittivat suden karkottamisen sunnuntaiaamulla. 2-3 henkilön ryhmä paikansi suden ja alkoi seurata sitä kahdella moottorikelkalla sekä telamönkijällä. Karkottajat saivatkin painostettua suden liikkeelle, ja se pakeni edellä seitsemän kilometrin lenkin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet