Marjo Laine-Partanen hoitaa kuolevia saattohoitotyössä ja Ali Tolvanen kiipeää satojen metrien korkuisiin mastoihin — Raskaiden töiden tekijät kertovat nyt, miten työssä jaksaa

Työ voi olla vaativaa paitsi henkisesti myös fyysisesti. Etelä-Saimaa kysyi eteläkarjalaisilta raskaiden töiden tekijöiltä, millaiset asiat työssä painavat ja miten niitä voi käsitellä.

Marleena Liikkanen

Sairaanhoitaja Marjo Laine-Partanen lähtee keikalle mittavan välineistön kanssa. Hän pakkaa tavarat pieneen henkilöautoon ja hurauttaa asiakkaan luo.
Sairaanhoitaja Marjo Laine-Partanen lähtee keikalle mittavan välineistön kanssa. Hän pakkaa tavarat pieneen henkilöautoon ja hurauttaa asiakkaan luo.

Työssä jaksamiseen täytyy tietyissä ammateissa kiinnittää keskimääräistä enemmän huomiota.

Tämän kokivat esimerkiksi Joutsenon vastaanottokeskuksen työntekijät pari viikkoa sitten, kun nuori mies tappoi itsensä säilöönottokeskuksessa. Työntekijät ovat pitäneet kriisiapua ja debriefing-tilaisuuksia hyödyllisinä, kertoo vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Antti Jäppinen.
— Tilanteesta yli pääsemistä on helpottanut se, että koemme, ettei tapahtuma ollut henkilökuntamme vika, Jäppinen kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet