Tämän viikon aikana selviää, ottaako Sampo käyttöön soveltuvuuskokeet sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita valittaessa

kai skyttä

Hoitoalan opiskelijat on kolmen vuoden ajan valittu Sampoon ilman soveltusvuuskokeita.
Hoitoalan opiskelijat on kolmen vuoden ajan valittu Sampoon ilman soveltusvuuskokeita.

Saimaan ammattiopisto Sampo alkaa selvittää soveltuvuuskokeiden takaisinottoa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita valittaessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti viime perjantaina, että mahdollisuus karsivan pääsy- tai soveltuvuuskokeen käyttämiseen opiskelijavalinnoissa palautetaan.

— Asia on meillä aivan kesken. Alamme asiaa valmistella ja selvittää, ehdimmekö ottaa kokeen käyttöön tämän kevään valinnoissa. Yhteisvalinnat ovat juuri alkamassa, kertoo sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Helena Kiuru Samposta.

Selvitettäväksi tulee, minkä tyyppiset kokeet tulisivat kyseeseen, ja mitä ne maksaisivat. Selvitystä tehdään yhdessä muiden oppilaitosten kanssa.

— Ministeriö ohjeistaa, että oppilaitos voi halutessaan ottaa soveltuvuuskokeen käyttöön.

Aikataulu on tiukka, sillä ammatillisen koulutuksen yhteishaku alkaa jo ensi viikolla, 19. päivä helmikuuta. Opintopolulla verkossa tiedon pitää olla jo perjantaina 15. päivä.

Kolmena vuonna opiskelijat on valittu ilman soveltuvuuskoetta. Kiurun mukaan se on jossain määrin näkynyt Sampossakin.

— Oppimisen haasteet ovat lisääntyneet, ehkä myös opintojen keskeyttäminen on lisääntynyt. Keskeyttämiseen johtavat toki muutkin asiat kuin soveltumattomuus alalle. Eivätkä kokeet kaikkea ratkaise, Kiuru sanoo.