Tuuli hajotti sinileväkasvustot — Lappeenrannan seudun uimarannoilla ei tarvita enää varotoimia

Maanantain mittauskierroksella pieniä sinilevähippuja löytyi vain Lemin Kuukanniemestä. Bakteerien osalta Lappeenrannan alueen uimarannat näyttävät olevan hyvässä kunnossa.

Inka Nordlund

Sinilevän esiintymisen voi selvittää yksinkertaisella vesilasitestillä. Jos vedessä oleva epämääräinen sakka nousee vähän ajan päästä pintaan, kyseessä on sinilevää. Kuvituskuva.
Sinilevän esiintymisen voi selvittää yksinkertaisella vesilasitestillä. Jos vedessä oleva epämääräinen sakka nousee vähän ajan päästä pintaan, kyseessä on sinilevää. Kuvituskuva.

Juhannusviikonlopun kova tuuli hajotti sinileväkasvustot Lappeenrannan seudun uimarannoilta. Maanantaina tehdyllä näytteidenottokierroksella pieniä sinilevähippusia tavattiin ainoastaan Lemin Kuukanniemen uimarannalta.

Lappeenrannan Myllysaaressa ja Luumäen Taavetissa uimareita on varoitettu sinilevästä. Enää varotoimia ei tarvita.

Kannattaa kuitenkin katsoa tilanne uimaan mennessä. — Taina Rajala

— Kannattaa kuitenkin katsoa tilanne uimaan mennessä, toteaa terveystarkastaja Taina Rajala Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.

Alkukesän helteet saivat sinilevän nousemaan pintaan, mutta keskikesällä levämäärien odotetaan jäävän melko vähäisiksi. Seuraava leväkukinta on yleensä vuorossa syyskuussa.

Seuraava näytekierros heinäkuun puolivälissä

Maanantaina vesinäytteitä otettiin Lappeenrannan Murheistenrannan, Joutsenon Ahvenlammen, Sappulan ja Rauhan, Lemin kirkonkylän ja Kuukanniemen sekä Savitaipaleen Olkkolan ja Salmensillan uimarannoilta. Suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerien osalta näytteiden tulokset valmistuvat muutaman päivän päästä.

Alueen muilta uimarannoilta näytteet on otettu jo aikaisemmin. Bakteerien osalta kaikki näytteet ovat olleet kunnossa.

Seuraavan kerran uimarantojen vesinäytteitä kerätään heinäkuun puolivälissä. Kesän kolmas mittauskierros järjestetään elokuun ensimmäisellä viikolla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset