Viranomainen määräsi uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Karjalaan: Yli 50 hengen kokoontumiset kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa

Etelä-Karjalan tiukentuneet koronarajoitukset ovat voimassa koko joulukuun.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalassa astuu 1. joulukuuta voimaan tiukemmat kokoontumisrajoitukset koronatilanteen vuoksi.
Etelä-Karjalassa astuu 1. joulukuuta voimaan tiukemmat kokoontumisrajoitukset koronatilanteen vuoksi.

Etelä-Karjalassa astuu voimaan 1. joulukuuta lähtien aiempaa tiukemmat rajoitukset yleisötilaisuuksille. Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa koko joulukuun ajan.

Kymenlaaksossa, jossa koronaepidemia on leviämisvaiheessa, yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajataan alle 10 henkeen. Kymenlaakson rajoitukset ovat voimassa 1.–20.1 joulukuuta.

Rajoitukset koskevat muun muassa markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluita, joissa on paikalla yleisöä.

Päätöksen rajoituksista antoi Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) maanantaina.

Etelä-Karjalassa koronatilanne on vielä perustasolla. Tiukemmat rajoitukset perustuvat esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusimpaan lausuntoon suositeltavista toimista eri maakunnissa.

Rajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin.

AVI kuitenkin muistuttaa, että pienistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset. Tällöin on pidettävä huolta turvaetäisyyksistä, maskien käytöstä ja hyvästä hygieniasta.

AVI suosittelee järjestämään pienetkin kokoontumiset etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Luetuimmat