Simo Lipsanen Puolassa EM-hopeamitalia odotellessaan: ”Minulla on ollut urheilussa hienoja hetkiä muulloinkin, mutta kyllä tämä on nyt se ykkösjuttu”

Harri Bragge

Simo Lipsasella on vielä edessään paljon suuria kilpailuja.

Simo Lipsasen kalenterissa sunnuntai 16. heinäkuuta 2017 oli ollut tulikirjaimin merkittynä kahden vuoden ajan. Koko sen ajan Lipsasen tavoite on ollut mitalisija 22-vuotiaiden EM-kisojen kolmiloikan loppukilpailussa.

Sunnuntaina tavoite täyttyi. Lipsanen loikki hopealle uudella Suomen ennätystuloksella 17,14.

— Tosi hyvä, järkyttävän hyvä fiilis on kyllä nyt. Minulla on ollut urheilussa hienoja hetkiä muulloinkin, mutta kyllä tämä on nyt se ykkösjuttu. Arvostan tämän tosi korkealle, Lipsanen kertoi puhelimitse Puolan Bydgoszczista palkintojenjakoseremoniaa odotellessaan.

Lipsanen asetti tähtäimen Puolaan valmentajaksan Petri Ruotsalaisen kanssa heinäkuun puolivälissä vuonna 2015. Hän oli tuolloin juuri sijoittunut Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisojen loppukilpailussa seitsemänneksi, kaksi vuotta alaikäisenä.

— Mitalitavoitteesta on pidetty kiinni. Olen koko ajan itse siihen uskonut, että se on mahdollista. Tänään se toteutui. Tätä päivää olen odottanut tosi paljon.

Sunnuntain EM-finaalin Lipsanen avasi hyppäämällä elämänsä neljänneksi parhaan tuloksen 16,83 heti ensimmäisellä kierroksella.

Tulos pysyi samana viidennelle kierrokselle, jota ennen valmentaja Ruotsalainen muistutti Lipsasta, että viimeisen kierroksen varaan ei kannata jättää ratkaisua.

Lipsanen latasi viidennellä yrityksellään kaikkensa ja rikkoi Pertti Pousin 49 vuotta vanhan SE:n.

— Sain siinä parhaalle lankulle tulon ja kakkosloikassa oli tosi hyvin ilmaa. Tunsin heti, että nyt meni pitkälle. Niin se menikin.

22-vuotiaiden EM-mitali ja 17 metrin rikkominen olivat Lipsasen tämän kauden tavoitteet. Molemmat toteutuivat sunnuntaina.

Mihin tähtäimesi siirtyy seuraavaksi?

— Ensi viikonlopun Kalevan kisat tulevat aika nopeasti. Yritetään palautua nyt sinne. Suuri arvokisa on tietysti myös MM-kisat, joka on kesän toinen iso tähtäin. Pääsen jatkamaan hyvillä mielin ja rennoilla fiiliksillä, kun on onnistuminen alla.

Ja ajattele: enää ei tule yhtään toimittajaa kysymään, että milloin se 17 metriä menee rikki.

— Kyllähän niitä on riittänyt. En ole niistä itse välittänyt. Antaa toisten hössöttää, jos siltä tuntuu. Luotin vain itse siihen, että kyllä se kesällä vielä menee. Näin siinä kävikin.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.