Pölyräjähdys uhkasi Finnsementin tehtaalla Lappeenrannassa — Kytöpalo sulatti kaapeleita, mutta hiilipöly ei ehtinyt syttyä

Kai Skyttä

Pölyräjähdys uhkasi Finnsementin tehtaalla Lappeenrannassa — Kytöpalo sulatti kaapeleita, mutta hiilipöly ei ehtinyt syttyä

Pölyräjähdys uhkasi Finnsementin sementtitehdasta Lappeenrannan Poikkitiellä keskiviikkona. Paikalla todettiin pölyräjähdysvaara, kun työntekijät ilmoittivat nokipalosta kaapelihyllyllä, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Vuoromestari Tommi Martikainen pelastuslaitokselta kertoo, että palo ehti sulattaa peltihallissa olleita sähkökaapeleita ja -johtoja.

Kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle, he totesivat pölyräjähdysvaaran. Toiminnanharjoittaja katkaisi sähköt kaapelihyllyltä ja pelastuslaitos tyhtyi sammuttamaan paloa hiilidioksidilla ja jauheella. Loppusammutus tehtiin vaahdolla.

Tuotannossa syntyvää hiilipölyä oli ilmassa sen verran, että pölyräjähdyksen vaara oli olemassa, Martikainen kertoo.

Tilanteesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja eikä merkittäviä rakenteellisia vaurioita.

Hälytys tuli kello 17.26.

Uutista muokattu torstaina klo 10.40. Pölyräjähdyksen vaara oli Lappeenrannassa Finnsementin tehtaalla, eikä Nordkalkin tehtaalla, kuten alunperin kerrottiin.