Paikallisliikenteen linja-auto alkaa ehkä ajaa Rutolaan — Alueen asukkaat vaativat paikallisliikenteen palauttamista adressilla

Kaupunkikehityslautakunta päättää keskiviikkona, yhdistetäänkö linjat 10 ja 7. Uusi linja alkaisi ajaa Rutolaan.

Kai Skyttä

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta pohtii keskiviikkona linja-autolinjojen 7 ja 10 yhdistämistä.
Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta pohtii keskiviikkona linja-autolinjojen 7 ja 10 yhdistämistä.

Lappeenrannan paikallisliikenne on ehkä palaamassa Rutolaan.

Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi ehdottaa kaupunkikehityslautakunnalle, että linja-autolinjat 10 ja 7 yhdistetään. Yhdistetty linjalla ajaisi kaksi linja-autoa Rutolasta Ruoholammen kautta keskustaan ja sieltä keskussairaalaan, Lauritsalaan ja Mustolaan.

Samalla Rutolassa Vanhalla Mikkelintiellä olevat pysäkit siirtyisivät paikallisliikenteen vyöhykkeelle A vyöhykkeeltä B, ja Sammonlahden koulua lähimpänä sijaitseva pysäkki siirtyy Orioninkadulta Merenlahdentielle.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona.

Rutolan asukkaat olivat toimittaneet kaupungille adressin, jossa vaadittiin paikallisliikenteen palauttamista Rutolaan.

Asukkaiden mukaan esimerkiksi Lappeenrannan keskustan kouluja käyvät koululaiset joutuvat kulkemaan koulumatkoja Savitaipaleen, Lemin ja Taavetin kaukoliikenteen linja-autoilla. Niillä matkustaminen on hankalampaa ja kalliimpaa kuin paikallisliikenteellä kulkeminen.

Lappeenrannan kadut ja ympäristö -vastuualue selvitti eri vaihtoehtoja kaupunkikehityslautakunnalle. Parhaimpana ratkaisuna pidettiin linjojen 10 ja 7 yhdistämistä.

Ihan heti uusi linja ei ala liikennöidä, sillä mahdollisen uuden linjan aikatauluja pitää vielä suunnitella. On mahdollista, että muutos tapahtuu vasta sitten, kun aikataulukausi vaihtuu. Paikallisliikenteen talviaikataulu on voimassa 2. kesäkuuta 2019 saakka.

Luetuimmat