Lappeenranta sovittelee matkaparkkia Hiekkalinnan ja Sataman Loisteen väliin – 10 matkailuautoille tarkoitettua paikkaa valmistuvat jo ensi kesäksi

Pallonlahti kehittyy Linnoituksen asemakaavan myötä urheilu-, virkistys- ja muiden palvelujen alueena.

Anu Kiljunen

Matkaparkista aukeaisi hienot Saimaa-näkymät.
Matkaparkista aukeaisi hienot Saimaa-näkymät.

Lappeenrannan kaupunki aikoo perustaa matkailuautoille parkkialueen satama-alueelle. Hiekkalinnan ja Sataman Loisteen väliselle pysäköintialueelle valmistuu 10 sähköpistokkein varustettua paikkaa jo ensi kesäksi.

Alue asfaltoidaan ja aidataan. Paikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen, korkeintaan parin vuorokauden käyttöön. Vuorokausihinta on 25 euroa. Saman hinnan maksaa myös veneilijä laiturissa.

Vedenottopiste on valmiina laiturilla, mutta tyhjennyspiste ja ajokaivo harmaalle vedelle vielä puuttuvat. Sataman Loisteen tiloissa on wc, suihku, sauna sekä vastaanotto ja ravintola.

Varaus hoidettaisiin kaupungilla jo käytössä olevan Moovy-sovelluksen kautta.

Alue ei ole tarkoitettu vetoauton ja matkailuvaunun yhdistelmille. Niiden paikka on leirintäalue.

Kaupungin kadut ja ympäristö vastuualue suunnitteluttaa ja rakennuttaa matkaparkin kaupunkiyhtiö Free Zonen hallinnassa olevalle sataman alueelle. Free Zone vastaa alueen käyttökustannuksista sekä kunnossapidosta.

Rakentamisen rahoitus pitää ratkaista vielä erikseen.

Juha Rika

6760320.jpg

Satama-alueesta entistä vetovoimaisempi

Matkailujohtaja Mirka Rahman perustelee matkaparkkia kaupunkikehityslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle, jotka ovat nyt näyttäneet vihreää valoa valtuutettu Kai Karhukorven (ps.) asiasta tekemään valtuustoaloitteeseen.

– Tällä järjestelyllä saisimme upean matkaparkin Saimaa-näkymillä, joista mielellään maksettaisiin. Toisimme maksukykyisiä, ensisijaisesti perhematkailijoita palveluiden äärelle, arvioi Rahman.

Sataman ja Linnoituksen palvelut ovat lähellä. Hiekkalinnan yhteyteen on ensi kesänä tulossa palvelevan matkailuinfon lisäksi pomppulinnamaailma. Yritysvetoinen vuokrauspalvelukin laajenee.

Kaupunginlahden alueelle laaditaan parhaillaan kehittämissuunnitelmaa, jossa ranta-alueen kehittämistä tutkitaan kokonaisuutena. Matkailuparkki otetaan huomioon suunnitelmassa.

Pallonlahdelle urheilu- , virkistys- ja muita palveluja

Pallonlahden itäreuna on toiminut aiemmin matkaparkkina. Pallonlahden tuleva käyttö ratkaistaan vireillä olevassa Linnoituksen asemakaavamuutoksessa.

Tavoitteena on osoittaa alueelle palvelurakentamista sekä urheilu- ja virkistystoimintoja.

Kaupungin sopimus Huhtiniemen Lappeenranta Campingin kanssa on velvoittanut ohjaamaan leiriytyjiä heidän palvelujensa pariin.

Campingin yrittäjä on ilmoittanut, että he kehittävät ensisijaisesti leirintäaluetta, mutta operoisivat Pallonlahden matkailuparkkia, jos kaupunki rakentaisi sellaisen.

Luetuimmat