Lappeenrantalainen Maija Mustonen valmistautuu ensimmäiseen konserttiinsa

Sami Kontto

Maija Mustonen on opiskellut kahden viime vuoden ajan Lahden konservartoriossa muusikoksi pääaineenaan viulu.

Viulisti Maija Mustonen järjestää perjantaina Lappeenrannan musiikkiopistolla ensimmäisen oman konserttinsa. Se on samalla hänen päättötyönsä Lahden konservatorioon, josta Mustonen valmistuu keväällä muusikoksi.

Taideopiskelijat perehtyvät opinnoissaan entistä enemmän muuhunkin kuin taiteen tekemiseen, sillä työelämässä taiteilija tarvitsee monia taitoja, kuten viestintä- ja markkinointiosaamista.

Myös Mustosen päättötyössä arvioidaan paljon muutakin kuin soittamista.

— Tehtävään kuului muun muassa laatia ja lähettää mediatiedote, suunnitella konsertille mainosjuliste ja kirjoittaa ohjelmalehtinen, Mustonen kertoo.

Tähän valmensi luentosarja, jonka aikana opiskelijat saivat monenlaisia käytännön neuvoja esimerkiksi markkinointia varten: millainen tiedote erottautuu edukseen tai minkälainen mainos on visuaalisesti toimiva. Luennoilla käytiin läpi myös edustavan lavaesiintymisen perusperiaatteita hyvästä ryhdistä ja hymyilevästä ilmeestä alkaen.

— Ja vaikka esiintyessä kävisi jotain yllättävää, on vain pokkana jatkettava eteenpäin. Nämä asiat olivat tosin jo ennalta aika tuttuja, koska vuosien varrella on tullut esiinnyttyä niin paljon.

Maija Mustonen on varttunut Lappeenrannassa ja opiskellut ennen ammattiopintojaan Lappeenrannan musiikkiopistossa. Mustosen resitaali, eli säestäjän kanssa esitettävä soolokonsertti kuullaan perjantaina Helkiö-salissa kello 17.30. Konsertin säveltäjäniminä ovat Johannes Brahms, Ernst Bloch ja Aram Hatšaturjan, jonka musiikkia Mustonen esittää sekä viululla että pianolla.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.