Keskiviikon oikeudenkäynti Viipurissa ei tuonut mitään ratkaisua Charlotte-aluksen takavarikkoon eikä Jarmo Ahosen maahantulokieltoon: ”Nyt alkaa olla pilkkeet tältä mieheltä aika loppu.”

Oikeus kokoontuu seuraavan kerran vasta helmikuussa käsittelemään jälleen maahantulokieltoa ja aluskiistaa.

Antti-Jussi Larvio

Jarmo Ahonen kävi viimeksi joulukuun puolivälissä tarkistamassa Charlotte-aluksensa kunnon Viipurissa. Tammikuun alussa häntä ei enää päästetty Venäjälle, sillä Venäjän tulli oli asettanut Ahosen maahantulokieltoon.
Jarmo Ahonen kävi viimeksi joulukuun puolivälissä tarkistamassa Charlotte-aluksensa kunnon Viipurissa. Tammikuun alussa häntä ei enää päästetty Venäjälle, sillä Venäjän tulli oli asettanut Ahosen maahantulokieltoon.

Haminalaisella matkailuyrittäjä Jarmo Ahosella ei edellekään ole pääsyä Venäjälle. Ahosen pettymykseksi keskiviikkona Viipurissa pidetty oikeudenkäynti ei poistanut Ahoselle tullin joulukuun alussa langettamaa maahantulokieltoa eikä tehnyt muitakaan päätöksiä.

— Mitään kunnollista tietoa en sieltä ole saanut irti. Sen verran vähän kiertokautta sain selville, että oikeudenkäyntiä jatketaan helmikuun alkupuolella. Mitään muuta tietoa minulle ei ole annettu enkä papereita ole saanut. Nyt minua kiinnostaisi eniten tuon maahantulokiellon peruminen, normaalisti viikottain ryhmämatkoja Viipuriin järjestävä ja bussillaan ajava Ahonen toteaa.

Ahonen sanoo aikovansa kääntyä suomalaisviranomaisten puoleen maahantulokieltoasiassa.

— Johonkin tahoon Suomessa otan yhteyttä. Selvitän tarkemmin mihin, kunhan saan tarpeeksi voimia. Nyt alkaa olla pilkkeet tältä mieheltä aika loppu.

Maahantulokiellon rinnalla on edelleen voimassa Ahosen Charlotte-aluksen takavarikko. Alus takavarikoitiin kesällä 2017, kun Ahonen oli vienyt sillä suomalaisryhmän Viipurista risteilylle lähisaariin. Risteily oli viranomaisten mukaan tehty ilman asianmukaisia lupia.

Ahonen on kiistänyt rikkoneensa määräyksiä ja painottanut kaikkien papereiden olleen risteilyä varten kunnossa. Asiasta on istuttu Venäjällä oikeutta kymmeniä kertoja, mutta lopullista ratkaisua asiaan ei ole saatu.

lus on luvattu vapauttaa takavarikosta, mikäli Ahonen maksaa Venäjän tullille noin 38 000 euroa. Tällä hetkellä alus on paikallisen pursiseuran laiturissa Viipurissa.

Luetuimmat