Lappeenrantalaiset saivat kaipaamansa ilmoituksen: tiekarhut kulkevat loppuviikolla läpi keskustan

Kerrostalokatujen höylääminen alkaa varhain keskiviikkoaamuna. Autot tulee siirtää ajoissa pois kunnostajien tieltä.

Harri Teitto

Tiehöylän urakka helpottuu merkittävästi, jos autot siirretään ajoissa pois merkityltä alueelta.
Tiehöylän urakka helpottuu merkittävästi, jos autot siirretään ajoissa pois merkityltä alueelta.

Kevään merkit alkavat näkyä Lappeenrannan keskustan asuinkerrostalokaduilla. Tiekarhut tulevat höyläämään polanteita keskiviikosta alkaen.

Kunnostettavat kadut merkitään lapuilla edellispäivänä, ja autot tulee siirtää ajoissa pois näiden väylien varsilta. Työt alkavat päivittäin aamuneljältä ja jatkuvat kello 16.een saakka.

Muutama auto pitää kadun keskeneräisenä. - Matti Himmi

Kaupunki ja kiinteistönhoitoyhtiöt ovat sovittaneet aikataulujaan yhteen, jotta irtolumi ja -jää saataisiin mahdollisimman nopeasti pois jalkakäytäviltä ja pihojen kulkuväyliltä. Jos kadunvarteen jää esteitä, aikataulut menevät äkkiä sekaisin.

— Sadan metrin pätkä höylätään noin 40 minuutissa ja nopeamminkin, jos matkalla ei ole esteitä. Muutama auto pitää kadun keskeneräisenä ja pakottaa työntekijät kyttäilyyn. Siinä aikaa alkaa palaa nopeasti, Lappeenrannan kaupungin vastaava tiemestari Matti Himmi toteaa.

Näillä kaduilla höylät liikkuvat

Keskiviikkona 7. maaliskuuta tiehöylät liikkuvat Lappeenrannassa Kiviharjunkadun, Leipurinkadun, Perillistenkadun, Rietinkadun, Yläkangaskadun, Kannelkadun, Tietäjänkadun, Savonkadun ja Pienen Kirkkokadun alueella.

Torstaina 8. maaliskuuta ovat vuorossa Leirissä ja Pallossa sijaitsevat Marjankatu, Yrjönkatu, Toivonkatu, Lönnrotinkatu, Pallonkatu, Haikalankatu, Lapinkatu, Huopatehtaankatu, Liisankatu, Kutojankatu ja Kyllikinkatu.

Perjantaina 9. maaliskuuta tiehöylät siirtyvät Peltolaan, Armilaan ja Kimpiseen Ilkankadun, Takojankadun, Louhenkadun, Väinölänkadun, Savonkadun, Maaherrankadun, Raastuvankadun, Kimpisenkadun ja Neulasepänkadun alueelle.

Alkuviikosta tiehöylät ovat kunnostanet katuja Skinnarilassa ja Voisalmessa.

Kommentoidut