Tiina Wilén-Jäppinen oli eteenpäin katsova yhteistyön luoja

Mika Strandén

Tiina Wilén-Jäppinen, 53, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. Ammatiltaan hän oli mittausesimies.

Tiina Wilen-Jäppisen piti aloittaa maanantainsa kättelemällä Imatran itsenäisyyspäiväjuhliin tulevat koululaiset. Nyt Imatralla ei juhlita.

— Uskon, että Tiina olisi itse halunnut, että juhlat pidetään. Hän katsoi eteenpäin ja halusi aina toteuttaa sitä, mitä on päätetty, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) sanoo.

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen kuvaa Wilén-Jäppistä tulevaisuuteen katsovaksi, myönteiseksi ja huumorintajuiseksi ihmiseksi.

— Valtuuston puheenjohtajana hän oli tarvittaessa jämäkkä, mutta samalla myös herkkä. Hänellä oli oma persoonallinen tapansa hoitaa asioita, Lintunen sanoo.

Wilén-Jäppinen valittiin valtuustoon ensimmäisen kerran 2001 sitoutumattomana, mutta hän siirtyi kauden lopulla SDP:n ryhmään. Imatran valtuustoa hän on johtanut vuodesta 2009. Viikko sitten hän kertoi asettuvansa ehdolle ensi kevään vaaleissa.

Wilén-Jäppisen poliittista uraa leimasi yhteistyön hakeminen. Hänen puheenjohtajakaudellaan Imatran poliittinen kulttuuri muuttui, kun demarit ja kokoomus pystyivät löytämään yhteistyön ja riitely loppui. Käytännössä tämä näkyi muun muassa talouden tervehdyttämisenä.

Helmisen mukaan Ukonniemen alueen kehittäminen ja ylipäänsä alueen vetovoima olivat asioita, jotka Wilén-Jäppistä kiinnostivat.

Moottoripyöräilyä itsekin harrastava Wilén-Jäppinen oli keskeinen hahmo, kun Imatran ajot elvytettiin vuosien tauon jälkeen viime kesäksi.

Timo Laitakari

Uusimmat uutiset